DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BIST 9.109,342,37%
BITCOIN 21251481,37%
Edirne
28°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:34

İMSAK'A KALAN SÜRE

346 okunma

Akgün’dan Aksal’a ‘zam’ salvosu

CHP Edirne Eski Merkez İlçe Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Erdal Akgün, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal'ın ETUS zammıyla ilgili eleştirilerine cevap verip, "Senin iktidarın bir yılda akaryakıta yüzde 120 zam yapıyor. Çiftçinin de, ulaşım sektöründe olanların da en çok canını yakan bunlar ama sen gemiyi bırakmışsın balıkçının kayığıyla oynuyorsun. Ben seni, için yanan Edirne esnafına sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi…

ABONE OL
25 Haziran 2024 17:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
CHP Edirne eski merkez ilçe başkanı ve il genel meclis üyesi Erdal Akgün, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’ın ETUS zammıyla ilgili eleştirilerine cevap verip, “Senin iktidarın bir yılda akaryakıta yüzde 120 zam yapıyor. Çiftçinin de, ulaşım sektöründe olanların da en çok canını yakan bunlar ama sen gemiyi bırakmışsın balıkçının kayığıyla oynuyorsun” dedi.
CHP’li Akgün, AK Parti Edirne Milletvekili Aksal’ın, geçtiğimiz gün Edirne Belediye Baş-kanı Filiz Gencan Akın’a yönelik yaptığı ETUS zammı eleştirisine cevap verdi. AK Parti iktida-rında son 1 yılda akaryakıtla birlikte diğer girdi kalemlerine yapılan zamlara dikkat çeken Ak-gün Aksal’a, “Sen gemiyi bırakmışsın balıkçının kayığıyla oynuyorsun” sözleriyle yüklendi.
‘EDİRNE ESNAFINA SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUM’
Kendisinin de zamlara karşı olduğunu anlatan Akgün, “Zamlara karşı olan bir insanım. Çünkü zamların en çok içini yaktığı birisiyim, her şeyden önce çiftçiyim AKP milletvekili Sayın Fatma Aksal birkaç günden beri Edirne yerel basınında bazı demeçler veriyor. ETUS’a verilen yüzde 37’lik zamma karşı çıkıyor. Senin iktidarın bir yılda akaryakıta yüzde 120 zam yapıyor. Çiftçinin de ulaşım sektöründe olanların da en çok canını yakan bunlar. Ben zammı falan savunmuş bir insan değilim ama senin iktidarın, senin genel başkanın petrol ürünlerine yüzde 120 zam yapacak bir yılda ki yine büyük bir zamla karşı karşıya kaldık, neredeyse zam olmadığı gün yok. ETUS’a yüzde 37 zam yapılmış, keşke hiç olmasa. bunlara gerek duyulmasa ama Fatma Aksal sen gemiyi bırakmışsın balıkçının kayığıyla oynuyorsun. Ben seni, için yanan Edirne esnafına sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.
‘KAYIKLA UĞRAŞMAYI BIRAK, GEMİYE DÖN’
Özellikle tarımda yaşanan olumsuzluklara dikkat çeken Akgün, “Edirne’miz ve Trakya’mız yüz ölçüm olarak küçük ama üretimde çok büyük söz sahibi bir bölgedeyiz. Çünkü biz tarımın kralını yapıyoruz. Bakın hava şartlarıyla birlikte buğdayda gerçekten çok büyük bir verim kaybı yaşadık. Ama bizde verim kaybı var diye mazota, benzine, gübreye, ilaca, tohuma zamlar gelmeye devam ediyor. O tutturmuş ETUS. Bırak kayıkla uğraşma dön gemiye. Ben iktidar partisi milletvekiline, Cumhuriyet Halk Partisi’nin sade bir üyesi olarak, eski il genel meclis üyesi, eski Ziraat Odası Meclis Başkanı olarak, özellikle Edirne merkez ilçenin 37 köyüne ikimiz gidelim halkın karşısına çıkalım, bakalım halkın karşısında neler konuşulacak? Kemalköy’de, Avarız Köyü’nde, Değirmenyeni’nde yaşayan insanlar ETUS’la mı oynuyor? Kurumuş Tunca Nehri’yle mi? Mazota gelen yüzde 120 zamla mı, ilaca gelen yüzde 150 zamla mı oynuyor? Onlar mı konuşuluyor? Bir an önce milletvekillerini asli görevlerini yapmaya yapmasına davet ediyorum” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ