DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18371320,65%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

447 okunma

Sosyal hizmetlere ‘ilk yardım’ sertifikası!

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde düzenlenen uygulamalı ilk yardımcı eğitimlerini tamamlayan 73 personele, ilk yardımcı belgeleri verildi…

ABONE OL
9 Temmuz 2024 17:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde düzenlenen uygulamalı ilk yardımcı eğitimlerini tamamlayan 73 personele, ilk yardımcı belgeleri verildi.
Edirne’de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Edirne Valiliği İlk Yardım Eğitim Merkezi (İYEMER) işbirliğiyle düzenlenen uygulamalı ilk yardımcı eğitimlerini tamamlayan personeller, sertifikalarını, düzenlenen törenle aldı. Melahat Hulusi Datenin Çocuk Evleri Sitesi’nde düzenlenen törene; Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Erdinç Topçu, Edirne Valiliği İlk Yardım Eğitim Merkezi (İYEMER) Mesul Müdürü Ayten Sünetçiler, ilk yardım eğitimcileri ve eğitimi tamamlayan 73 personel katıldı.
İl Müdür Vekili Topçu, İl Müdürlüğü’nde eğitimlerin belirli aralıklarla devam edeceğini ifade ederek; “Geçen ay Uzunköprü ilçe-mizdeki kuruluşlarda görevli 25 personelimize, bugün ise burada eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayan 73 personelimize ilk yardımcı belgelerini teslim edeceğiz” diye konuştu.


VALİ YARDIMCISI İLK YARDIMIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ
Törende konuşan Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal, ilk yardım eğitiminin önemine değinerek, “Kendi özel hayatımda, aile hayatımda geçmiş yıllarda buna ihtiyaç duymuştum ve ilk yardım eğitimi almadığı için yakınlarını kaybeden birçok insan tanıyorum. Beklenmedik kalp krizlerinde, çok ciddi damar kesiklerinde 3-5 dakikada müdahale etmezseniz hayatını kaybederler. En çok korktuğum da biz artık yemek yerken çok konuşan bir toplumuz. Eskiden konuşulmazdı. Boğaza cisim, yemek kaçmasından dolayı ölen birçok insan biliyorum. Özellikle yaşlı bakımlarda, yaşlı insanları çok ilgilendiriyor. Bu tür acil durumlarda, ciddi kırıklarda, burkulmalarda yanınızda birisi ilk yardım bilmiyorsa, müdahale etmeyi bilmiyorsa hayatta kalma şansı neredeyse yok. Biz ne kadar sağlık sisteminin geliştirirsek geliştirelim, ambulansı arama şansımız bile olmaz” dedi.
Uysal’ın konuşmasının ardından törende 73 personele ilk yardımcı sertifikaları takdim edildi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ