DOLAR 35,3465 0.5%
EURO 36,7290 0.09%
ALTIN 2.953,13-0,10
BIST 9.889,71-1,35%
BITCOIN 3247686-1,55%
Edirne

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

251 okunma

‘9 Şubat sigarayı bırakmak için fırsat’

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Edirne Şubesi 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nün bağımlılıktan kurtulmak için bir fırsat olduğunu belirterek, “9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde vereceğiniz bir karar ile aldığınız her nefes sağlık olsun” dileğinde bulundu…

ABONE OL
9 Şubat 2024 17:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Edirne Şubesi 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nün bağımlılıktan kurtulmak için bir fırsat olduğunu belirterek, “9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde vereceğiniz bir karar ile aldığınız her nefes sağlık olsun” dileğinde bulundu.
Türkiye Yeşilay Cemiyeti, bağımlılıklarla mücadele eden dünyanın en eski sivil toplum kuruluşlarından biri olarak alkolle başlayan mücadelesini tütün, madde, kumar ve son olarak da teknoloji bağımlılığı alanında sürdürüyor. Tütün ürünlerinin kullanımıyla mücadelesini halk sağlığı temelli ve önleyicilik odağında sürdüren Türkiye Yeşilay Cemiyeti, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde tütün ürünlerinin ve elektronik sigaraların yarattığı risklere dikkat çekti.
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Edirne Şube Başkanı Müzekka Bayrak, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla yaptığı yazıyı açıklamada, “Her yıl 1,3 milyon kişi pasif içiciliğe maruz kaldığı için hayatını kaybediyor” denilerek şunlara yer verildi:
“Bağımlılıktan kurtulmak isteyen herkese destek olmak için buradayız. Yeşilay Danışmanlık Merkezlerimizde ücretsiz danışmanlık hizmeti vererek sigarayı bırakma sürecinin her adımında yanlarında oluyoruz. T.C. Sağlık Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz ”Bırakabilirsin” mobil uygulamasında tütün bağımlılığından kurtulmak isteyenlere ihtiyaç duydukları destekleri sunuyoruz.
Kurulduğu günden bu yana, 1 milyondan fazla çağrı alan Yeşilay Danışmanlık Merkezlerimiz, danışanlarımızın bağımlılıkla mücadelesinde yol gösterici oluyor. En az 3 yüz yüze görüşmeye gelmiş olan danışanlarımıza yaptığımız anketlerde, bu yüksek memnuniyet oranı oldukça umut verici. T.C. Sağlık Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz ‘Bırakabilirsin’ mobil uygulamasında tütün bağımlılığından kurtulmak isteyenlere ihtiyaç duydukları destekleri sunuyoruz.”
Yeşilay Hakkında
1920 yılında faaliyetlerine başlayan, dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan Yeşilay; insan onurunu ve saygınlığını temel alır. Tüm toplumu ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışır. Milli ve ahlaki değerleri önceler. Ulusal ve Uluslarası düzeyde önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ile savunuculuk çalışmaları yürütür. Alkol bağımlılığıyla mücadele hedefiyle kurulmuş; kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri arttıkça Yeşilay’ın tüzüğüne yeni çalışma alanları eklenmiştir. Alkolden sonra; tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı mücadele alanlarına dahil olmuştur.
Türkiye genelinde 120 Yeşilay şubesi, dünya genelinde 97 Ülke Yeşilayı bulunmaktadır. 2015 yılında kurulan Yeşilay Danışmanlık Merkezleriyle (YEDAM) bağımlı bireylere ve yakınlarına ücretsiz ayaktan psikososyal destek hizmeti vermektedir. Türkiye’nin 81 ili ve KKTC’de olmak üzere toplam 107 YEDAM bulunmaktadır. YEDAM’a 115 Danışma Hattı üzerinden ulaşılabilmektedir.
Türkiye’ye özgü bir bağımlılık rehabilitasyon sistemi olan her biri 40’ar yataklı Yeşilay Rehabilitasyon Merkezleriyle Bursa ile Diyarbakır’da alkol ve madde bağımlısı bireylere yatarak hizmet verilmektedir.
Toplumu bağımlılıklardan korumak ve bilinçlendirmek için yaptığı çalışmalarından dolayı Yeşilay, 1934 yılından bu yana ”Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer almaktadır. ”Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) Özel Danışmanlık Statüsü”ne ve ”Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) Türkiye Mükemmellik Ödülü”ne sahiptir.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ