DOLAR 32,2995 0.08%
EURO 34,9435 0.3%
ALTIN 2.396,850,17
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 1973198-2,70%
Edirne
19°

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

237 okunma

Yeşilay danışanlarından ‘tertemiz’ sergi

Edirne'de Yeşilay Danışmanlık Merkezleri'ne (YEDAM) başvurarak hizmet alan danışanların, Halk Eğitim Merkezi usta öğreticilerin yardımıyla hayatlarında açtıkları tertemiz sayfayla tasarladıkları eserler, düzenlenen sergiyle vatandaşların beğenisine sunuldu...

ABONE OL
25 Ocak 2024 17:22
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de Yeşilay Danışmanlık Merkezleri’ne (YEDAM) başvurarak hizmet alan danışanların, Halk Eğitim Merkezi usta öğreticilerin yardımıyla hayatlarında açtıkları tertemiz sayfayla tasarladıkları eserler, düzenlenen sergiyle vatandaşların beğenisine sunuldu.


Bağımlılıkla mücadele için Yeşilay Edirne Şubesi’ne başvuranların, Halk Eğitim Merkezi’nde görevli usta öğreticiler eşliğinde tasarladıkları eserler, oluşturulan sergiyle beğeniye açıldı. Toplam 60 danışanın 384 eserinin sergilendiği Edirne’de bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen açılışına Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba da, Edirne Şube Başkanı Müzekka Bayrak ve vatandaşlar katıldı.


Açılışta konuşan Şube Başkanı Bayrak, Edirne ve Keşan YEDAM’da bağımlılıkla mücadele kapsamında 2023 yılında 1191 kişiyle görüştüklerini söyledi. Bayrak, “Bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam sürmek isteyen Yeşilay Danışmanlık Merkezi’ne başvurarak destek alan danışmanlarımızın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi’nde görevli usta öğreticimizin önderliğinde tasarladıkları ürünlerin sergisini açıyoruz. 2023 yılında Edirne ve Keşan YEDAM tarafından bağımlı ve bağımlı yakınlarıyla gerçekleştirilen görüşme sayısı 1191 kişidir. Bağımlılıklarla mücadelemizde Yeşilay’a destek veren başta valimiz Yunus Sezer olmak üzere tüm kurumlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz, iyi ki varsınız, iyi ki Yeşilay var diyoruz” dedi.


Vali Yardımcısı Ali Uysal da, günümüzde madde bağımlılığının yanı sıra teknoloji ve sosyal medya bağımlılığıyla da mücadelenin önemine vurgu yaptı. Uysal, “2023 yılında 120 başvuran olmuş merkezimize. Bu başvuruların yüzde 90’ı madde bağımlılığı. Artık günümüzde teknoloji bağımlılığı adı altında yeni bir bağımlılık var. Bunun yanında sosyal medya bağımlılığı var. Buna da çok dikkat etmemiz gerekiyor. Gençlerimizi doğa ile tabiat ile buluşturmamız lazım. Bu anlamlı etkinlik için Yeşilay’ı kutluyorum” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ