DOLAR 32,2529 -0.02%
EURO 34,7087 -0.03%
ALTIN 2.405,530,23
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN %
Edirne
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

173 okunma

‘Tuvallerde Müzisyenler’ sergisi

Edirneli Ressam Melih Atalan'ın 25 eserin yeraldığı 'Tuvallerde Müzisyenler' adlı ikinci kişisel sergisi ilgi gördü…

ABONE OL
21 Nisan 2024 17:42
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirneli Ressam Melih Atalan’ın ‘Tuvallerde Müzisyenler’ adlı ikinci kişisel sergisi ilgi gördü. Atalan ‘Tuvallerle Edirne’ adlı ilk kişisel sergisinin ardından bu sefer de tuvallerinde müzisyenlere yer verdi.


Deveci Han Kültür Merkezi’nde 4 gün süre açık kalan ‘Tuvallerde Müzisyenler’ sergisine gösterilen ilgi Melih Atalan’ın memnun etti. Kalabalık bir sanatsever topluluğunun katılımıyla sergisini açan Atalan, müzisyenlerin fotoğraflarını tuvale yansıttığını kaydetti. Sergide yeralan 25 eseri 2,5 yılda tamamladığını dile getiren Atalan, eserlerini yaratırken büyük keyif aldığını ve gösterilen ilginin de kendisini memnun ettiğini kaydetti.


Emekli olduktan sonra resim sanatına daha fazla zaman ayırabildiğini kaydeden Atalan, “Tuvallerde Edirne sergimi 22 eserle açmıştım. İlk sergimin ardından yeni sergim için çalışırken bir arkadaşım caz sanatçılarının fotoğrafının resmini yapmamı istedi. O resimle uğraşırken bir anlamda ikinci sergimin de konusu olgunlaşmaya başlamış oldu. Çalışmalarımı bu yönde yoğunlaştırdım. Müzisyenlerin çeşitli mekanlarda çekilmiş fotoğraflarını tuvale aktardım ve 25 eserden oluşan ikinci kişisel sergimi açtım” dedi.
2,5 yıllık emekle ikinci serginin ortaya çıktığını kaydeden Atalan, resim sanatına çocukluğundan itibaren ilgi duyduğunu kaydederek, “Devecihan da açtığım sergime olan ilgi sanatçı olarak beni mutlu ettim. Resim yapmaya bundan sonra da devam edeceğim. Yeni re-simlerimin konusu hakkında kesin bir fikrim oluşmasa da manzara resimleri yapmayı seviyorum. Sergimin açılışına ve sergimi gezen sanatseverlere teşekkür ediyorum” dedi.


Ressam Melih Atalan’ın ‘Tuvallerde Müzisyenler’ adlı ikinci kişisel sergisi 19 Nisan tarihinde sona erdi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ