DOLAR 32,3407 0.13%
EURO 34,7843 0.16%
ALTIN 2.399,290,27
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 1984687-1,75%
Edirne
19°

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

311 okunma

Sadık Ahmet Oscar’a göz dikti

Filmin Haziran ayında Oscar ödüllerinde, “Yabancı Dilde En İyi Film” kategorisine aday olacağı ve bu nedenle de yarışmanın ön koşulları uyarınca 7 günden fazla vizyonda kalmaması gerektiği belirtildi…

ABONE OL
8 Şubat 2024 16:27
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Çekimleri Edirne, Atina, Gümülcine’de tamamlanan “Sadık Ahmet” isimli film vizyondan kaldırılıyor. Filmin Haziran ayında Oscar ödüllerinde, “Yabancı Dilde En İyi Film” kategorisine aday olacağı ve bu nedenle de yarışmanın ön koşulları uyarınca 7 günden fazla vizyonda kalmaması gerektiği belirtildi.
Sanatçı Turgay Aydın’ın başrolde olduğu, Erkan Can, Nur Fettahoğlu, Renan Bilek, Erdal Beşikçioğlu, İlker Aksum, Burak Satıbol, Uğur Yücel, Suzan Kardeş ve Kızılcık Şerbeti’nde Fatih karakteriyle ünlenen Doğukan Güngör gibi oyuncuların rol aldığı Sadık Ahmet filminin bu haftadan sonra vizyondan kaldırılacağı açıklandı.
Hakan Yonat’ın yönettiği ve TRT ortak yapımı olan Sadık Ahmet filminin, Box Office Türkiye sitesinde güncellenen gişe verileri arasında yer almaması dikkat çekince Yapımcı MCG Film’den resmi bir açıklama yapıldı. Kamuoyuna yapılan duyuruda filmin, Oscar ödüllerinde aday adayı olarak başvurabilmesi için ön koşullar gereği ‘sadece 7 gün boyunca’ vizyonda olması gerektiği, bir sonraki hafta vizyonda olmayacağı vurgulanarak şöyle dendi.
KOMİSYON UYGUN VE YETERLİ GÖRÜRSE OSCAR’A ADAY OLACAK
“Sadık Ahmet Filmimiz Akademi Ödülleri (Oscar) Aday Adaylığı ön şartları gereğince, yalnızca 7 gün vizyonda kalacak şekilde 2 Şubat 2024 tarihinde vizyona girmiştir. Lozan Barış Antlaşmasının Türkiye Cumhuriyetine emaneti olan Batı Trakya Türklerinin Yunanistan sınırları içerisinde uzun yıllar boyunca uğradığı haksızlıklar ve bu haksızlıklara karşı mücadele eden Dr. Sadık Ahmet’in hayatını anlatan filmimiz, uluslararası kavram üstünlüğü, evrensel insan hakları, dünya barışı ve eşit vatandaşlık konularında hem devletimiz hem de tüm dünya mazlumları açısından ciddi önem arz etmektedir.
TRT Ortak yapımı olan filmimiz için sektörümüzün çok kıymatli Anadolu Sinema ve Televizyoncular Meslek Birliği, Sinema Oyuncuları Meslek Birliği, Bölgesel Sinemacılar Birliği, Film Yapımcıları Meslek Birliği, Senaryo ve Diyalog Yazarı Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği, Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği, Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği, Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği, Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği, Televizyon ve Sinema Filmi Yapımcıları Derneği’nden oluşan sinema meslek birlikleri ile, Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği, Film Yönetmenleri Derneği, Senaryo Yazarları Derneği, Sinema Emekçileri Sendikası, Sinema Yazarları Derneği, Sinema Oyuncuları Derneği, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanllığı, Sinema Genel Müdürlüğümüz temsilcilerinden oluşan Sanatsal Etkinlikler Komisyonu tarafından uygun ve yeterli görüldüğü takdirde Haziran ayı içerisindeki Eni İyi Uluslararası Film alanında Akademi Ödülleri için Türkiye Cumhuriyeti’nden aday adayı olarak başvurumuzu yapacağımızı bildiriyoruz. Başvuru sürecinin tamamlanması akabinde filmimiz hem ülkemizde hem de yurt dışında uzun bir vizyon sürecine tekrar girecektir. “

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ