DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18341070,44%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

517 okunma

Prof Tüzün’den Tokyo’da sergi

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün'ün “Kırıntı Zamanlar/Crumb of Times” Kişisel Gravür Sergisi, Japonya Tokyo Shibuya'da büyük ilgiyle karşılandı…

ABONE OL
4 Haziran 2024 17:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün’ün “Kırıntı Zamanlar/Crumb of Times” Kişisel Gravür Sergisi, Japonya Tokyo Shibuya’da, Design Festa Galeri West 1B salonunda açıldı.
Küratörlüğünü Cem Üstü-ner’in yaptığı, “Kırıntı Za-manlar/Crumb of Times” gravür sergisinde Tüzün; yoğun iş temposu içinde ayırdığı kırıntı zamanlarda ürettiği gravür eser-lerini sergiledi.
Varoluşu sorgulayan, nostalji hissi uyandıran, kent ve doğa izleklerinin mavi, yeşil, kahve tonları ile doğanın sıcaklığını ve rüzgarın esintisini ön plana çıkaran Tüzün’ün, 30’a yakın çinko üzeri gravür teknikleri ile yapılmış eserlerinin yer aldığı sergi, 13-15 Mayıs 2024 tarihleri arasında Japonlar ve çeşitli ülkelerden sanatseverlerin büyük ilgisi ile karşılandı.


TÜRK&JAPON SANATÇILARI SERGİSİ
Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, “Türk&Japon Sanatçıları Sergisi”ne katıldı.
Türkiye ve Japonya arasında diplomatik ilişkilerin başlangıcının 100’üncü yılı etkinlik-lerinden biri olan sergiyi, Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen de ziyaret etti.
Japonya’nın önde gelen sanat kuruluşlarından JYUNTEN Sanat Derneği ile Türkiye’den Pinelo Sanat Galerisi iş birliğiyle Tokyo Metropolitan Müzesi Citizen’s Sanat Galerisinde 12-18 Mayıs tarihleri arasında açılan sergi, İthaf Sanat Dergisi desteğiyle hayata geçirildi. ‘Güçlü dostluğa ithaf’ sloganıyla düzenlenen sergi uluslararası bir sanat festivaline dönüştü.
Tokyo Metropolitan Sanat Müzesi’ndeki karma sergide aralarında Prof. Süleyman Saim Tekcan, Prof. Melihat Tüzün, Prof. Müge Demir, Prof. Hamdi Ünal, Prof. Dalila Özbay, Doç. Dr. Devabil Kara, Doç. Dr. Şehnaz Biçer, Dr. Öğr. Üyesi Onur Erdiren, Dr. Öğretim Üyesi Pelin Özyol, Dr. Öğretim Üyesi Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Fırat Neziroğlu, Hikmet Barutçugil, Senur Akın Biçer ve Muhammed Kutsal’ın da bulunduğu sanatçıların eserleri yer aldı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ