DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22383770,92%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

365 okunma

Müzede Rumeli düğünü!

Edirne'de Uluslararası Müzeler Günü kapsamında Necmi İğe Evi Etnografya Müzesi'nde Rumeli düğünü canlandırıldı… Geleneksel damat tıraşının yapılıp, gelin kınasının yakıldığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu…

ABONE OL
17 Mayıs 2024 09:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de Uluslararası Müzeler Günü kapsamında Necmi İğe Evi Etnografya Müzesi’nde Rumeli düğünü canlandırıldı.
Uluslararası Müzeler Günü kapsamında Edirne’de 2021 yılında ziyarete açılan Necmi İğe Evi Etnografya Müzesi’nde, Rumeli düğünü canlandırıldı. Etkinliğe İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu Müdürü Gökçe Bahar Ercan, Edirne Müzesi Müdürü Şahan Kırçın, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Kenan Koçak ve vatandaşlar katıldı.


DAMAT TIRAŞI YAPILDI, GELİN KINASI YAKILDI
Edirne Halk Oyunları, Tiyatro Eğitimi Kültür Araştırma Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (HOTEAD) halk oyunları ekibi tarafından temsili Rumeli düğünü sergilendi. Damat tıraşı yapılıp, gelin kınası yakılan etkinliğe Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu sanatçıları da müzikleriyle eşlik etti. Etkinlikte Trakya oyun havaları eşliğinde halaylar çekilerek oyunlar oynandı.


‘AMACIMIZ MÜZELERİ SOSYAL HAYATIN İÇİNDE CANLI TUTMAK’
Etkinlik sonunda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, müzenin bulunduğu konağın Edirne’nin en eski sivil mimarlık örneklerinden olduğuna dikkat çekerek, “Şu anda içinde bulunduğumuz bu konak bu coğrafyanın en eski sivil mimarlık örneğidir. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Necmi İğe Evi Etnografya Müzemizde bugün konsepti olan Rumeli’de düğün, hem Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu sanatçıları, hem de HOTEAD’tan kıymetli çocuklarımızla beraber, halkımızın da katılımıyla Rumeli’de kına gecesini icra ettik. Amacımız; müzeleri sosyal hayatın içinde, canlı ve dinamik tutmak istiyoruz. Bu müze, bütün unsurlarıyla Rumeli’de düğünü anlatıyor. Bu konak şehrimizin bütün misafirlerine açık. Nikahlarını, kına gecelerini yapabilirler. Bu konağın, yaşayan bir konak olmasını istiyoruz” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ