DOLAR 32,2574 -0.01%
EURO 34,6869 -0.1%
ALTIN 2.393,75-0,26
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 1988486-2,25%
Edirne
19°

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

1319 okunma

Meriç’ten Dicle’ye!

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği üyesi, Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü Balkan Müzik Kültürleri Ana Bilim Dalı'nda Öğretim Görevlisi Dr. Evrim Kaşıkçı, Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nın davetlisi olarak Diyarbakır'da "Balkanlarda Göç Dinamikleri ve Kültürel Etkileşimler: Müzik ve Halk Oyunları" başlıklı müzikli söyleşi-workshop gerçekleştirdi…

ABONE OL
14 Kasım 2023 10:47
1

BEĞENDİM

ABONE OL


Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği üyesi, Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü Balkan Müzik Kültürleri Ana Bilim Dalı’nda Öğretim Görevlisi Dr. Evrim Kaşıkçı, Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın davetlisi olarak Diyarbakır’da “Balkanlarda Göç Dinamikleri ve Kültürel Etkileşimler: Müzik ve Halk Oyunları” başlıklı müzikli söyleşi-workshop gerçekleştirdi.


Dicle Üniversitesi Türk Halk Oyunları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Şahin’ın moderatörlüğünde, Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan, Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri, konservatuvar öğrencileri ve Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin katıldığı programda Dr. Evrim Kaşıkçı, Balkanlarda yaşanan göçlerin doğurduğu sonuçlar, bölge halkları arasında müzik ve halk oyunları bağlamında yaşanan kültürel etkileşimler konusunda katılımcılara bilgiler verdi. Programın son bölümünde akordiyonu ile bahse konu müzik etkileşimlerinden örnekler ve Balkan türkülerinden oluşan mini bir konser sunan Kaşıkçı, katılımcıların sorularını yanıtlayarak sunumunu tamamladı.
Program sonunda Konservatuvar Müdürü Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan, katılımcılara sertifikalarını takdim ederek teşekkür etti.


Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği konuya ilişkin paylaşımında,”Edirne’nin ve bölgemizin tanıtımına sunduğu katkılardan dolayı Dr. Evrim Kaşıkçı’ya teşekkürlerimizi iletiyoruz” ifadelerine yer verdi.
Dicle Üniversitesi resmi internet sayfasında etkinliğe ilişkin şunları paylaştı:
“Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü, Balkan Müzik Kültürleri Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Evrim Kaşıkçı’nın Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın davetlisi olarak katıldığı programa Devle Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan, Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyeleri, Konservatuvar Öğrencileri ve Edebiyat Fakültesi öğrencileri katıldı.
Moderatörlüğünü Türk Halk Oyunları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Şahin’in yaptığı programda Dr. Evrim Kaşıkçı, Balkanlarda Göç, Kültürel Değişimler, Müzik ve Dans Kültürü hakkında öğrencilere sunum yaparak özellikle Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesinde yaşayan Gagavuz Türklerinin göç ve kültürel yapıları hakkında bilgiler verdi.
Devlet Konservatuvarı Konferans Salonunda yapılan programın son bölümünde Dr. Evrim Kaşıkçı çaldığı Akardeon enstrümanı ile çeşitli Balkan Türkülerinden örnekler seslendirdi.
Konservatuvar Müdürü Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan program sonunda katılımcılara sertifikalarını sunarak teşekkür etti.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ