DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2153906-0,10%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

497 okunma

Güzel Sanatlar’dan güzel haber

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün ve Akademisyenleri, Bulgaristan'da katıldıkları sanat ve bilim etkinliklerinden iki ödülle döndü…

ABONE OL
23 Kasım 2023 18:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün ve Akademisyenleri, Bulgaristan’da katıldıkları sanat ve bilim etkinliklerinden iki ödülle döndü.
Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, Arş. Gör. Kübra Yıldız, Arş. Gör. Meriç Batuhan Çil ve Arş. Gör. Serbay Çelebi’den oluşan heyet, Bulgaristan’ın Balçık ve Şumnu kentlerinde düzenlenen iki sanat etkinliğine ve bir konferansa katıldı.
Güzel Sanatlar Fakültesi heyeti, Balçık kentinde gerçekleşen resim çalıştayında, Pinelo Art Gallery sahibi Cem Üstüner’in Türkiye’nin dört bir yanından bir araya getirdiği akademisyenler ve Bulgar meslektaşları ile bir araya geldi. İki günlük süren çalıştayın birinci gününde Balçık Dvoretsa Sarayı Parkı’nda yağlı boya, akrilik ve baskı eserler üretildi. Etkinliğin ikinci günde ise üretilen eserler sergi salonunda sanatseverlerle buluşturuldu. Sergi de üretilen çalışmalar ve gösterime sunulan eserler, Şumnu Konstantin Preslavsky Üniversitesi sanat koleksiyonuna bağışlandı.


Güzel Sanatlar Fakültesi heyeti daha sonra, Bulgaristan’ın Şumnu kentinde Prof. Valeri Chakalov’un geleneksel hale getirerek bu yıl dokuzuncusunu düzenliği ve bu yıl Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin de etkinlik ortağı olarak yer aldığı “Öğrenci Video Art Festivali”ne katıldı. Şumnu Konstantin Preslavsky Üniversitesi Eğitim Fakültesinin ev sahipliği yaptığı festivalin ilk günü, küratörlüğünü öğretim elemanlarımız Öğr. Gör. Merve Oksal ve Arş. Gör. Meriç Batuhan Çil’in yaptığı, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim ve Tasarımı Bölümü öğrencilerinin gösterim seçkisi ile başladı. Festivalde bu yıl “ZOOM” teması ile düzenlenen yarışmaya Güzel Sanatlar Fakültesinden Arş. Gör. Kübra Yıldız ve Arş. Gör. Serbay Çelebi de katıldı. Yarışmanın atölye süreçlerine ise Arş. Gör. Meriç Batuhan Çil, Cvetan Krastev ve Georgi Krastev mentör olarak katkı sağladı.
Festivalin ikinci günü, “ZOOM” temalı yarışmanın yanı sıra Prof. Dr. İnsel İnal tarafından İstanbul’dan farklı üniversitelerden seçilen video art çalışmalarının gösterimi devam etti. Festivalin üçüncü ve son gününe ise Romanya Ulusal Sanat Akademisi’nden Prof. Dr. Ovidiou Croitoru ve Dr. Öğr. Üy. Adrian Medeleanu’nun hazırlamış olduğu seçki gösterilerek, yarışmaya katılan çalışmalar sergilendi. Yarışma sonucunda Güzel Sanatlar Fakültesi doktora öğrencisi Arş. Gör. Kübra Yıldız puanlamada en yüksek puanı alarak onur ödülüne layık görülürken, Arş. Gör. Serbay Çelebi nominasyon ödülü alma başarısını gösterdi.
Festival Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün ve Konstantin Preslavsky Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Rositsa Mihaylova’nın konuşmaları ve iki üniversite arasında uzun yıllardır süregelen iş birliğinin devamına dair temenni ve teşekkürler ile sona erdi.
Festivalin ardından “Eğitimde Çağdaş Yaklaşımlar” konulu bilimsel konferansa davetli konuşmacı olarak katılan Dekan Prof. Melihat Tüzün “Türkiye’de Çağdaş Eğitime Bakış” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Prof. Tüzün sunumunda, ülkemizde üniversitelerin eğitim süreçlerine olan yaklaşımını Trakya Üniversitesinin örnek teşkil eden aksiyon ve projeleri ile destekleyerek Bulgar, Yunan ve Rumen meslektaşlarına aktardı.
Prof. Tüzün’ün konuşmasının ardından Konstantin Preslavsky Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Habil Georgi Kolev, Türkiye ve Türkiye özelinde Trakya Üniversitesi ile kurmuş oldukları dostluk bağı ve eğitimsel iş birliği açısından ne kadar mutlu olduklarını belirterek, bu ortaklığın devamı konusundaki temennilerini iletti. Konferans hediyelerin takdimi ile sona erdi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ