DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22381022,01%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

382 okunma

FB’liler ‘Zaferin Rengi’nde buluştu

Edirne Fenerbahçeliler Derneği üyeleri geçtiğimiz günlerde vizyona giren 'Zaferin Rengi' filmini Edirne'deki taraftarlarla birlikte izledi…

ABONE OL
22 Şubat 2024 17:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne Fenerbahçeliler Derneği üyeleri geçtiğimiz günlerde vizyona giren ‘Zaferin Rengi’ filmini Edirne’deki taraftarlarla birlikte izledi.
Birinci Dünya Savaşı’nın ardından Mondros Mütarekesi’nin bir sonucu olarak gerçekleşen İstanbul’un işgali günlerinden başlayan ve Fenerbahçe futbol takımının kazandığı “Harington Kupası” üzerinden kurgulanan ‘Zaferin Rengi’ filmi, 16 Şubat’ta vizyona girdi. Edirne Fenerbahçiler Derneği de önceki gün, yönetmenliğini Abdullah Oğuz’un yaptığı filmi Edirne’de taraftarlarla birlikte izledi.


‘TARİHTEN SİLİNMEYECEK BİR BAŞYAPIT OLMUŞTUR’
Filmle ilgili açıklama yapan Edirne Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Nedim Mercan, “Yakın tarihte olduğu gibi, Kurtuluş Savaşı’nda da ülkemizi işgal etmeye çalışanların ‘sarı lacivert’ duvara çarptıkları ve Fenerbahçe’nin bir spor kulübünden fazlası olduğunu anlatan, izlerken duygulandı-ğımız ve aynı zamanda bu vatanın bir evladı olduğumuz için gururlandığımız ‘Zaferin Rengi’ filminde öncelikle Başkanımız Sn. Ali Koç’a ve yönetimimize şükranlarımızı sunuyoruz, bize o günlerde yaşananları iliklerimize kadar hissettiren yönetmen Abdullah Oğuz’a ve kariyerlerindeki manevi değeri en yüksek proje olarak dile getiren tüm oyuncularımıza teşekkür ediyoruz. Bu kalıcı eser yıllarca konu-şulacak ve tarihten silinemeyecek bir başyapıt olmuştur. Bir çırpıda geçen iki buçuk saatlik eser, tamamen tarihi anlatan, biraz aşk, vatan, millet ve sadece o dönem Fenerbahçe’nin de katkısı olan ve onu konu alan, Fenerbahçe’nin tarihi ile ilgili kesitler veren güzel bir film olmuştur” dedi.


‘GÖZYAŞLARIMIZI TUTAMADIĞIMIZ BİR GECE YAŞADIK’
Filmin 7’den 70’e tüm camianın sahiplenilmesi gerektiğini söyleyen Mercan,”Kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk demeden izlenmesi gereken bir yapıt. Sadece Fenerbahçelilerin değil diğer takım taraftarlarının hatta futbolla ilgilenen ilgilenmeyenlerin de izlemesi gereken, ülke meselesi olan bu filmin herkes tarafından izlemesi gerektiği düşünüyoruz.Bu bir Mustafa Kemal filmi değil, ‘Mustafa Kemallerin Filmi’ dolayısıyla filmi seyrettikçe Mustafa Kemalleri gördüğümüz, kurtarıcı beklemeyenleri, kendisini kurtarıcı kabul eden, kendisinde bu gücü bulan insanları gördüğümüz, duygularımıza hakim olamadığımız bir filmi izledik. Milli mücadele döneminde askeri ve siyasi olmadan, halkla bir olup milletin umutlarını yeşerten bir futbolcu olan Galip Kulaksızoğlu’nun yaşamından bir kesiti de izledik, her şeyi bir kenara koyup hiçbir şeyi düşünmeden, vatanperver olup Fenerbahçeli olabilmişlerin karşısında gözyaşlarımızı tutamadığımız milli duygularımızın üst seviyelerde olduğu bir gece yaşadık” diye konuştu.


Film sonunda bir taraftarlara Fenerbahçeli futbolculardan imzalı forma, film afişleri ve Fenerbahçe atkıları çekilişle hediye edildi. Etkinliğe Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan, Malkara Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Murat Gürbüz, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Dernekler Sorumlusu Oktay Canvermez de katıldı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ