DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22362592,33%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

271 okunma

EFOD’dan sınır ötesi ‘dostluk’

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği ve Yunanistan Aleksandrapoli Trakya Yaratıcı Fotoğrafçılık Derneği arasında, fotoğraf çalışmaları ve projeleri içeren işbirliği protokolünün ilk adımı, 'EFOD Nilgün Erman Sokak Fotoğrafları' proje atölyesinin 'Sokağın Gözü' adlı sergisiyle, Dedeağaç'ta atıldı…

ABONE OL
22 Ocak 2024 17:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne Fotoğraf Sanatı Der-neği ve Yunanistan Aleksand-rapoli Trakya Yaratıcı Fotoğ-rafçılık Derneği arasında, fotoğraf çalışmaları ve projeleri içeren işbirliği protokolünün ilk adımı, ‘EFOD Nilgün Erman Sokak Fotoğrafları’ proje atölyesinin ‘Sokağın Gözü’ adlı sergisiyle, Dedeağaç’ta atıldı.
EFOD ve Aleksandrapoli (De-deağaç) Trakya Yaratıcı Fotoğrafçılık Derneği arasında fotoğraf sergileri, fotoğraf eğitim çalışmaları ve projeler için işbirliği protokolü imzalandı. Kültürel, sanatsal etkileşim ve dostluk bağlarının gelişmesinin hedeflendiği işbirliğinin ilk adımı ise Dedeağaç’ta ‘EFOD Nilgün Erman Sokak Fotoğrafları’ proje atölyesinin ‘Sokağın Gözü’ adlı sergisiyle atıldı. Dedeağaç Kent Müzesi’nde gerçekleştirilen serginin açılışına Yunanistan Edirne Konsolosu Aris Radiopoulos, Dedeağaç Belediye Başkan Yardımcısı, iki derneğin yönetimiyle üyeleri katıldı.


‘SANATIN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜNE İNANIYORUZ’
İki ülkenin dernekleri arasında hayata geçen işbirliğiyle ilgili konuşan EFOD Başkanı Serdar İyiiz, yapılan çalışmanın bir Avrupa Birliği projesi olmadığını özellikle vurgulamak istediğini kaydetti. İyiiz, “Çünkü protokol içindeki etkinlikler her iki dernek üyelerinin maddi ve manevi özverileriyle hayata geçirilecektir. Kültürel, sanatsal etkileşim ve dostluk bağlarının gelişmesi açısından her iki dernek de bu protokole çok önem vermektedir. Dolayısıyla bu iş birliğinin ilk adımı olarak sergimizi açtık. 2024 yılı Nisan ayında Trakya Yaratıcı Fotoğrafçılık Derneği’nin de bir sergisi Edirne’de açılacak. Sanatın birleştirici gücüne inanıyoruz” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ