DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20406575,76%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

167 okunma

4 ülke, 4 üniversite, 1 sergi

Trakya Üniversitesi, Kuzey Makedonya Üsküp Kiril ve Metodi Üniversitesi, Sırbistan Niş Üniversitesi ve Bosna Hersek, Saraybosna Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen 'Dört Ülke Dört Üniversite Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi”nin açılışı gerçekleştirildi…

ABONE OL
24 Nisan 2024 17:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi, Kuzey Makedonya Üsküp Kiril ve Metodi Üniversitesi, Sırbistan Niş Üniversitesi ve Bosna Hersek, Saraybosna Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen ‘Dört Ülke Dört Üniversite Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi”nin açılışı gerçekleştirildi.
Kuzey Makedonya Üsküp Kiril ve Metodi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Prof. Dr. Slavica Janaslieva ve Prof. Dr. Fehim Huskovic, Sırbistan Niş Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Prof. Dr. Katarina Djordjevic, Bosna Hersek, Saraybosna Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Doç. Dr. Danis Fejzic ve Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Prof. Melihat Tüzün ve Prof. Ayhan Çetin koordinatörlüğünde yapılan dört ülkenin dört üniversitesinden yirmişer öğrencinin desen, baskıresim, grafik tasarım, kolaj, fotoğraf vb tekniklerle yaptığı farklı konulu eserlerin yer aldığı ‘Dört Ülke Dört Üniversite Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi” Mimar Kemaleddin Sergi Salonu’nda açıldı.


Sergi açışına Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Almanya Lörrach Baden-Wuerttemberg Cooperative State Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gerhard Jager, önceki dönem Rektörü Prof. Dr. Gustav Manfred Raupp, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Baden-Wuerttemberg Cooperative State Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Johannes Kern, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, Kuzey Makedonya, Üsküp Kril and Methodi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Prof. Valentina Stefanovska ve Prof. Fehim Huskoviç katıldı.
Açılışın ardından katılımcıların Prof. Melihat Tüzün eşliğinde sergiyi gezmesinin ardından hediye ve teşekkür belgelerinin takdimi ile etkinlik sona erdi.
Yürütücülüğünü Dekan Yardımcısı Prof. Ayhan Çetin’in üstlendiği, Dekan Prof. Melihat Tüzün ve Resim Bölümü Arş. Gör. Kübra Yıldız’ın da araştırmacı olarak yer aldığı ‘Dört Ülke Dört Üniversite Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi” projesi kapsamında gerçekleştirilen serginin ikincisi Üsküp’te Kiril Metodi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi alanında gerçekleştirilece.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ