DOLAR 32,4376 0.16%
EURO 35,4061 0.19%
ALTIN 2.523,980,95
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2145636-0,74%
Edirne
17°

KAPALI

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

643 okunma

Ulus’ta ‘enflasyon’ durgunluğu

Edirne'de komşu ülke Bulgar ve Yunan turistlerin en çok tercihi ettiği alışveriş noktalarından Ulus Pazarı, yeni yılın ilk pazarını durgun geçirdi… Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UPEK) Başkanı Barış Atkoşan, Bulgar müşterilerin yanı sıra yerli müşterilerin de ilgisinin azalmasını hayat pahalılığına bağlayarak, "Enflasyonun etkisi de olabilir bu çünkü henüz asgari ücretliler zamlı maaşlarını alamadı, emekliler zamlı maaşlarını alamadı, onların da etkisi olabilir diye değerlendiriyoruz" dedi…

ABONE OL
5 Ocak 2024 17:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de komşu ülke Bulgar ve Yunan turistlerin en çok tercihi ettiği alışveriş noktalarından Ulus Pazarı, yeni yılın ilk pazarını durgun geçirdi.
İğneden ipliğe tüm ihtiyaçlarını Edirne’den karşılayan Bulgar ve Yunan turistler, yeni yılın ilk Ulus Pazarı’na ilgi göstermedi. Yerli müşterinin de azlığının dikkat çektiği pazarda esnaf durgun bir gün geçirdi. UPEK Başkanı Barış Atkoşan, Bulgar müşterilerinin azlığının nedenini yılbaşı ertesi olmasına bağlarken, yerli müşterilerin ilgisinin azlığının ise yüksek enflasyonla ilgili olabileceğini dile getirdi.


‘BU DURGUNLUĞU BEKLİYORDUK’
Yaşanan durgunluğun beklenen bir durum olduğunu belirten Atkoşan, “Bu sezon boşluğundaki durgunluğu bekliyorduk ama bu yıl her zamankinden daha fazla bir durgunluk var. Bu kadar beklemiyorduk, biz de bu durumun neden kaynaklandığını bilemiyoruz. Özellikle Bulgar müşterilerimizin Ocak ayının 15’ine kadar yılbaşı kutlamalarının devam edeceğini biliyoruz. Ama yerli müşteride de bir azalma söz konusu. Ciddi bir durgunluk var ama elimizden gelen bir şey yok. Biz yine elimizden geldiği şekilde hizmet etmeye gayret ediyoruz” dedi.


‘ŞUBAT BAŞI GİBİ İLGİNİN ARTMASINI BEKLİYORUZ’
Zamlı maaşların alınmasının ardından Şubat ayının başında eski yoğunluğun devam etmesini umduklarını ifade eden Atkoşan, “Yani enflasyonun etkisi de olabilir bu çünkü henüz asgari ücretliler zamlı maaşlarını alamadı, emekliler zamlı maaşlarını alamadı, onların da etkisi olabilir diye değerlendiriyoruz. Sanıyorum 15 Ocak’tan sonra ya da Şubat başı gibi hem yerli hem de Bulgar müşterilerde pazara olan ilginin artmasını bekliyoruz. Zamlı maaşların devreye girmesiyle birlikte bu aydan sonra, bir miktar daha hareket olmasını bekliyoruz, ümidimiz bu yönde” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ