DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22362592,33%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

282 okunma

TÜ’den Filibe Fuarı’nda stant

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Bulgaristan Tarım ve Gıda Bakanı Kiril Vatev'in daveti üzerine Bulgaristan Filibe'de Uluslararası Tarımsal Gıda Fuarı'nın açılışına katıldı… Trakya Üniversitesi'nin standını gezen Bulgaristan Tarım ve Gıda Bakanı Kiril Vatev'e Rektör Tabakoğlu hediye takdim etti…

ABONE OL
22 Şubat 2024 15:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Bulgaristan Tarım ve Gıda Bakanı Kiril Vatev’in daveti üzerine Bulgaristan Filibe’de Uluslararası Tarımsal Gıda Fuarı’nın açılışına katıldı.
Geleneksel halk oyunları gösterisi ile başlayan açılış törenine, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü, Rektör Danışmanı Kamil Kolabaş, Ulusal Meteoroloji Merkezi Genel Müdürü Dr. Abdullah Al Mandus, Kosova Cumhuriyeti Tarım, Ormancılık ve Kırsal Kalkınma Bakanı Faton Peci, Bölge Valisi Ilia Zyumbyulev, Bulgaristan Milletvekili Rosen Kosturkov, Gıda Teknolojileri Üniversitesi Rektörü Prof. Galin Ivanov, Tarım Akademisi Başkanı Prof. Violeta Bozhanova, IALV İcra Direktörü Krasimir Koev, akademisyenler, çiftçiler ve ziyaretçiler katıldı.


Açılış töreni öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Fuar Genel Müdürü Dr. Ivan Sokolov, bu yıl dokuzuncusu düzenlenen fuarda katılımcı sayısında ciddi bir artış olduğunu söyledi. Trakya Üniversitesi standının da yer aldığı fuara, 21 ülkeden yaklaşık 600 şirket katıldı. Trakya Üniversitesi’nin standını gezen Bulgaristan Tarım ve Gıda Bakanı Kiril Vatev’e Rektör Tabakoğlu hediye takdim etti.
Stantların gezilmesinin ardından konferans salonunda gerçekleştirilen programda, Rektörler, Bakanlar ve sunum yapacak olan akademisyenler sahnede kendilerine ayrılan yerlere alındılar. Ev sahibi ülke tarafından büyük bir ilgi ve özenle ağırlanan temsilciler birer sunum gerçekleş-tirdi. Bu kapsamda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yalçın Kaya ile birlikte bir konuşma yaptı.


Kaya, “Tarımda Türkiye-Bulgaristan İşbirliği” konulu bir sunum gerçekleştirerek, Trakya Üniver-sitesi, Teknopark, Balkanların tarımsal potansiyeli ve Bulgaristan ile yapılacak işbirliğinin Balkanlara sağlayacağı avantajlar üzerinde dururken; Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise Bakanları Türkiye’ye davet ederek, kendilerini Trakya Üniversitesi’nde görmekten duyacakları memnuniyeti dile getirdi ve bu güzel organizasyon için kendilerine teşekkürlerini iletti.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ