DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22358752,21%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

269 okunma

SÜTÜB’de yarış kızıştı!

Edirne merkez ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği'nde (SÜTÜB) yarın gerçekleştirilecek genel kurul öncesi başkan adayı İzzet Baybura ve ekibi, bir diğer aday mevcut başkan Mustafa Suiçmez'i seçimin 50 gün önceye çekilmesi ve kendilerine üye listelerinin verilmemesini noktasında eleştirdi… Eleştirilere cevap veren Suiçmez, kendilerine verilen imza yetkisinin 24 Şubat'ta dolduğu için seçimin erken tarihe alındığını belirtip, "Üye listelerinin üzerinde TC numarası, telefon numaraları var. Bu ülkede kişisel verilerin korunması diye bir kanun var. Siz iyi niyetli olabilirsiniz ama yarın öbür gün bu liste kenara bırakıldığında bu bilgilerin çalınma riskini de göz önüne almam lazım" dedi…

ABONE OL
15 Şubat 2024 20:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne merkez ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği’nde yarın gerçekleştirilecek genel kurul öncesi başkan adayı İzzet Baybura ve ekibi, bir diğer aday mevcut başkan Mustafa Suiçmez’e karşı bayrak açarak, seçimin 50 gün önceye çekilmesi ve kendilerine üye listelerinin verilmemesini eleştirdi.
Edirne Merkez ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği’nde seçimli olağan genel kurul yarın saat 11.00’da İl Tarım Müdürlüğü konferans salonunda yapılacak. Seçim öncesi mevcut başkan Mustafa Suiçmez ile İzzet Baybura, başkanlığa adaylığını açıkladı. İkili arasında seçim öncesi yaşanan polemik gündeme damgasını vurdu. Baybura’nın, seçimlerin 50 gün önceye çekilip, kendilerine üye listesinin verilmediğini belirterek eleştirdiği Suiçmez’den cevap gecikmedi.

SUİÇMEZ’İ ELEŞTİRDİ
Birliğin yönetimine talip olan Baybura geçtiğimiz günlerde, Edirne Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez’in, baskın bir seçim kararıyla seçim tarihini 50 gün öne çektiğini belirtip, “Ekip hazır, başkan hazır, değişim şart, haydi bismillah” diyerek yola çıktığını duyurdu. Baybura ayrıca Aday olduğunu açıklamak ve aday olursa kendisine başarılar dilemek üzere, Mustafa Suiçmez’in makamına randevu alıp gittiğini, Suicmez’den güncel üye listesindeki üyelerin isimlerini talep ettiğinde, Suiçmez’in 6 muhtarın yanında “kişisel verilerin korunması kanunu gereği” üye listelerini kendisine veremeyeceğini söyleyip geri gönderdiğini iddia etti.

‘İMZA YETKİSİ DOLDUĞU İÇİN GENEL KURULU ŞUBAT AYINDA YAPIYORUZ’
İddialar üzerine birlik başkanı Suiçmez’den cevap gecikmedi. Suiçmez, en son 23 Şubat 2020’de yapılan seçimli genel kurulun üzerinden 4 yıl geçtiği ve imza yetkilerinin dolacağı için seçimi 17 Şubat’ta yapma kararı aldıklarını anlattı. Suiçmez, “Tüzük gereği 2 yılda bir mali genel kurul, 4 yılda bir seçimli genel kurul yapılmak zorunda. Biz neden şimdi Şubat ayında yapıyoruz? Bizim ayın 24’ünde imza yetkilerimiz bitiyor. 23.02.2020’de biz genel kurul yapmışız. Bizde ticari işletme var birliğin bünyesinde ve bunların imza yetkileri var. Dolayısıyla birliğin imza süresi de aradan 4 yıl geçtiği için bu ayın 23’ünde doluyor. Orada kimse seçilirse önümüzdeki Pazartesi günü imza yetkisi alsın. Ayın 22’sinde süt parası ödüyoruz. İmza yetkisi olmazsa beni kim tanıyacak bankada? Bizim geçen yaptığımız genel kurulun tarihi ayın 23’ü. O genel kurulda kazanmışız, 23’ünde de notere gidip imza yetkisi almışız. 24 Şubat sabahı bizde imza yetkisi yok. Ne kimseye bir lira para ödeyebiliriz ne de başka bir şey yapamayız” diye konuştu.
‘BİLGİLERİN ÇALINMA RİSKİNİ GÖZE ALAMAM’
Üye listelerini de ‘kişisel verileri koruma kanunu’ gereği vermediğini dile getiren Suiçmez, “Bizden üye listelerini istediler. Üye listelerinin üzerinde TC numarası, telefon numaraları var. Bu ülkede kişisel verilerin korunması diye bir kanun var. Siz iyi niyetli olabilirsiniz ama yarın öbür gün bu liste kenara bırakıldığında bu bilgilerin çalınma riskini de göz önüne almam lazım. Bu bilgileri satıyorlar da, bu işin yasal olmayan boyutları var. Sen çok iyi niyetli olabilirsin ama bu listeyi bir yerde bıraktın ya da birisi fotoğraf çekti, bu riski göze alamam. Muhtarla birlikte gel muhtara vereyim, onda sorun yok. Ben bunu söyledim onlara” şeklinde konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ