DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22366412,75%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

315 okunma

SÜTÜB’de 5’inci ‘Suiçmez’ dönemi!

Edirne Merkez ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği'nce (SÜTÜB) gerçekleştirilen seçimli olağan genel kurulda, mevcut başkan Mustafa Suiçmez, güven tazeleyip 5'inci dönem için yeniden yönetim kurulu başkanlığına seçildi…

ABONE OL
18 Şubat 2024 17:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne Merkez ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği’nce (SÜTÜB) gerçekleştirilen seçimli olağan genel kurulda, mevcut başkan Mustafa Suiçmez, güven tazeleyip 5’inci dönem için yeniden yönetim kurulu başkanlığına seçildi.
Edirne SÜTÜB olağan genel kurulu Tarım İl Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirildi. Birliğin çok sayıda üyesinin katıldığı genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Faaliyet, denetim, bilanço ve bağımsız denetim raporlarının okunmasıyla süren genel kurulda birliğin dört dönemdir başkanlığını yürüten Mustafa Suiçmez ve İzzet Baybüre’nin listeleri yarıştı. Genel kurulda Suiçmez ve Baybüre birer konuşma yaparak üyelere seslendi.


“ÜRETİCİYİ RİSKE EDECEK HİÇBİR ŞEYİN ALTINA İMZA ATMADIK”
Bugüne kadar birlikte üreticiyi riske edecek hiçbir şeyin altına imza atmadıklarını dile getiren Birlik Başkanı Suiçmez, “Ben size şunu yapacağız bunu yapacağız diye bir vaat vermeyeceğim. Sadece bu kurduğumuz, sizlerin alın teri, emeğinizle getirdiğiniz bu birliği riske etmemeye uğraşıyoruz. Birazdan bize yetki vereceksiniz. Bu yetkiler her yerde verilmek zorunda. Bu yetkiler verilmediği zaman buraya kim seçilirse seçilsin hiçbir şey yapamaz. Bize vermiş olduğunuz bu yetkilerle sizi riske edecek hiçbir şeyin altına imza atmadık. Birliğimizin kapısı her zaman açık. Kim geldiyse kimseyi geri çevirmedik. Katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Seçimde tercihlerinizi yapacaksınız. Bize bugüne kadar destek verdiniz, Allah razı olsun. Yine desteğinize talip olacağız. Verirseniz, Allah razı olsun vermezseniz de başımızın üzerinde yeriniz var” dedi.
“MEVCUT YÖNETİM SON 10 YILDIR ÜYELERİNDEN UZAK”
İzzet Baybüre ise yönetimin son 10 yıldır üyelerinden uzak olduğu için aday olduğunu anlattı. Baybüre, “Mevcut yönetim son 10 yıldır üyelerinden uzak olduğundan dolayı, uygulamaya koydukları projelerin planlama hatası ve denetim açıklarından dolayı projelerden birlik üyelerinin tam ve adil olarak faydalanamamasından dolayı, birliğe ait araçların amacı dışında kullanılmasından dolayı, birliğin merkezle birlik ve planlı ve uyum içerisinde çalışmaktan yoksun olmasından dolayı, köy ve mahalle süt toplama merkezlerinin denetimsiz ve takip edilmemesinden dolayı, birlik gelir ve giderlerin net açıklanamamasından dolayı aday oldum” diye konuştu.


Konuşmaların ardından genel kurulda seçimlere geçildi. Seçimlerde birliğin 410 üyesinden 291 üretici oy kullandı. Mevcut başkan Mustafa Suiçmez üyelerin 194’ünün oyunu alırken, İzzet Baybüre 94 oy aldı. 3 oyun geçersiz sayıldığı genel kurulda Mustafa Suiçmez, yeniden birlik yönetim kurulu başkanlığına seçildi. Suiçmez’in yönetim listesi şu isimlerden oluştu:
Yönetim Kurulu Asil: Mustafa Suiçmez, Ahmet Teferiş, Metin Yılmaz, Ahmet Karanfil, Salim Gençalp, Mustafa Tarlacı ve Seyfi Uz.
Yönetim Kurulu Yedek: İlker Ada, Emirhan Dindoruk, Yetiş Ilıkçı, Cavit Çalış, Şaban Şanlı, Refik Evsen ve Abdi Zamacı.
Denetim Kurulu Asil: Suat Tabakpehlivan, Mahmut Yaman ve Serkan Bahar.
Denetim Kurulu Yedek: Halil Uysal, Ümit Süner ve Cengiz Haydar.
Merkez Birliği Delegesi Asil: Mustafa Suiçmez.
Merkez Birliği Delegesi Yedek: İsmail Taşkın.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ