DOLAR 32,2606 0.01%
EURO 34,7104 -0.02%
ALTIN 2.396,15-0,16
BIST 10.255,62-0,78%
BITCOIN 2010505-2,89%
Edirne
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

220 okunma

Ette vaziyet vahim!

Türkiye'de köyden kente göç nedeniyle tarım nüfusu giderek yaşlanırken, Edirne'de 7 yıl önce bir grup arkadaşı ile “Genç Çiftçiler Derneği”ni kuran Egemen Ilgın, Avrupa Birliği'nin İstatistik Ofisi Eurostat'ın et fiyatlarına ilişkin Şubat ayı rakamlarını hatırlatarak, küçük aile işletmeciliğinin desteklenmeden sorunun çözülmeyeceğini savundu… “Et'e gelen zamda Avrupa Birliği ülkelerini 30'a katladık ve et enflasyonunda Avrupa birincisi olduk” diyen Ilgın, ithalat yerine küçük işletmelerin desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı…

ABONE OL
12 Nisan 2024 15:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de köyden kente göç nedeniyle tarım nüfusu giderek yaşlanırken, Edirne’de 7 yıl önce bir grup arkadaşı ile “Genç Çiftçiler Derneği”ni kuran Egemen Ilgın, Avrupa Birliği’nin İstatistik Ofisi Eurostat’ın et fiyatlarına ilişkin şubat ayı rakamlarını hatırlatarak, küçük aile işletmeciliğinin desteklenmeden sorunun çözülmeyeceğini savundu. “Et’e gelen zamda Avrupa Birliği ülkelerini 30’a katladık ve et enflasyonunda Avrupa birincisi olduk” diyen Ilgın, ithalat yerine küçük işletmelerin desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Edirne Genç Çiftçiler Derneği Başkanı Egemen Ilgın artan et fiyatları ile ilgili olarak değerlendirmede bulundu.


Avrupa Birliği’nin İstatistik Ofisi Eurostat’ın Şubat ayı-na ilişkin raporunda Türkiye’de et fiyat-larının şubatta yıllık bazda yüzde 100.4 arttığını ifade eden Ilgın “Et’e gelen zamda Avrupa Birliği ülkelerini 30’a katladık ve et enflasyonunda Avrupa birincisi olduk” dedi.
Ilgın, yaptığı açıklamada, “Bayramdan önce bir kez daha gördük ki ithal edilen hayvanlar et fiyatlarının düşüşünü sağlayamadı. Maalesef ithalat çözüm değil. Hayvancılık sektörü büyümüyor. Fiyatlar artıyor ama üretici de kazanamıyor, korkarım ki böyle giderse et fiyatı daha da artacak” şeklinde konuştu.
20 Nisan’da bu kez de Brezilya’dan 15 bin baş ithal hayvan geleceğine dair kamuoyunda bilgilerin dolaştığını ifade eden Ilgı,n “Küçük aile işletmeciliği desteklenmeden bu iş çözülmez” diyerek ithalat yerine küçük işletmelerin desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Artan maliyetlerin üreticiyi zorladığını ve borçlandırdığını da ifade eden Ilgın, “Üretici borçlarını ödemek için hayvanını kesime gönderiyor. Şöyle bi köylerimizde 10/15 yıl öncesine ve şimdiki hayvan sayısına bakalım, köylerde artık sığır çıkmıyor, sığırtmaç tutulmuyor. Hayvan sayısındaki düşüş ortada” diyerek yerli üretim bitince çarenin ithalatta arandığını söyledi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ