DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22366412,75%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

307 okunma

Emlak piyasası ‘durma’ noktasında

Edirne'de emlak sektörünün sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Edirne İnşaat Sanatkarları Odası Başkanvekili Yüksel Meriç, sektörde satışların durma noktasına geldiğini belirterek, "Vatandaşın cebinde 1 milyon var ama daire 3 milyon. 2 milyon kredi çekme şansı yok o vatandaşın. Kredi faizlerinin de yüzde 3-4'lerde olmasından dolayı satışlarımız maalesef durmuş vaziyette. İnşallah devlet politikasını yumuşatır ve bizler de ticaretimize devam ederiz" dedi…

ABONE OL
11 Şubat 2024 17:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de emlak sektörünün sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Edirne İnşaat Sanatkarları Odası Başkanvekili Yüksel Meriç, sektörde satışların durma noktasına geldiğini belirtti.
Edirne İnşaat Sanatkarları Odası ve Hepsiemlak işbirliğiyle, emlak sektöründeki sorunların masaya yatırıldığı toplantı düzenlendi. Kentte bir kahvaltı bahçesinde düzenlenen toplantıya Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun ve Müdür Yardımcısı Mustafa Kurt, Edirne İnşaat Sanatkarları Odası Başkanı Tezcan Liznak, Hepsi Emlak Batı Marmara Saha Satış Müdürü Erdem Erdoğan ve sektör temsilcileri katıldı.


‘SATIŞLAR DURMA NOKTASINA GELDİ’
Toplantıda konuşan Edirne İnşaat Sanatkarlar Odası Başkanvekili Yüksel Meriç, emlak sektöründe satışların durma noktasına geldiğini belirtti. Meriç, “Karşılıklı istişarede bulunmak için bulunuyoruz. Öncelikle son dönemlerde devletimizin sıkı politikalarından dolayı emlak sektörümüzde biraz sıkıntı yaşıyoruz. Müteahhitlerimizle beraber inşallah devletimiz sıkı politikasını açarsa bizler de rahatlayacağımıza inanıyoruz. Çünkü satışlarda sıkıntı var, bankalardaki konut kredilerinin açılmamasından dolayı. Vatandaşın cebinde 1 milyon var ama daire 3 milyon. 2 milyon kredi çekme şansı yok o vatandaşın. Kredi faizlerinin de yüzde 3-4’lerde olmasından dolayı satışlarımız maalesef durmuş vaziyette. İnşallah devlet politikasını yumuşatır ve bizler de ticaretimize devam ederiz” dedi.


Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun da, 2018 yılından bugüne Edirne özelinde Emlakçı Belgesi için 597 müracaat olduğunu, bunlardan 318 kişinin belge almaya hak kazandığını söyledi. Altın, “Edirne Ticaret İl Müdürlüğü’nün ilçelerimizde herhangi bir teşkilatı yok. Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi üzerinden, yani yönetmelik Ticaret Bakanlığı tarafından 6 Haziran 2018 yılında çıktı. O tarihten bu yana Ticaret Bakanlığı Taşınmaz Ticaret Bilgi Sistemi üzerinden biz Taşınmaz Ticareti Emlakçı Belgesi veriyoruz. Bu güne kadar 597 müracaat olmuş 318 belge vermişiz, bu belgelerden 6 tanesini de iptal etmişiz. Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi üzerinden bize müracaat ediyorlar biz müracaatları değerlendiriyoruz, yüklenen belgeler doğruysa sistem üzerinden müracaatçıyla muhatap olmadan belgelerini tanzim edip gönderiyoruz” şeklinde konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ