DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22358752,21%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

321 okunma

Edirne’ye TKDK Ofisi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Edirne İrtibat Ofisi'nin açılışı gerçekleştirildi.

ABONE OL
23 Şubat 2024 17:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Edirne İrtibat Ofisi’nin açılışı gerçekleştirildi.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından, 2009 yılından buyana 42 ilde uygulanan IPARD programının desteklerin 81 ile yaygınlaştırılması kapsamında 2024 yılı itibari ile tüm Türkiye’ de uygulamaya geçeceği belirtildi.
Bu kapsamda faaliyetlerine başlayacak olan TKDK Edirne İrtibat Ofisinin açılışı, Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal, Edirne Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt,kamu kurum ve kuruluşları ile STK temsilcilerinin katılımları ile gerçekleşti.
Vali Yardımcısı Ali Uysal, TKDK Edirne İrtibat Ofisi’nin faaliyete geçmesi ile Edirne’deki yatırımcıların gıda, tarım ve hayvancılık ile ilgili yatırımlarında IPARD hibe desteklerinden faydalanabilmelerinin memnuniyet verici bir gelişme olduğunu belirtti.


Açılışta TKDK Çanakkale İl Koordinatörü Hasan İskender, hali hazırda yürütülen faaliyetler ve önümüzdeki dönemde desteklenecek sektörlerle ilgili bilgi verdi. Edirne’deki yatırımcıların TKDK desteklemelerinden yararlanabilmesi için atılacak adımlarla ilgili bilgi veren İskender, TKDK desteklerinin üç ana başlık altında toplandığını ve bunların;Tarımsal İşletmelere (Hayvancılık İşletmeleri) Yönelik Yatırım Destekleri, Süt Üreten Tarımsal İşletmeler (büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık), Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmeler(büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık), Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler (broyler, hindi, kaz ), Yumurta Üreten Tarımsal İşletmeler, Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi, Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi (Tıbbi aromatik bitkiler, mantar, sera, fide ve fidan, çiçekçilik), Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi, Zanaatkarlık ve Yerel Ürün İşletmeleri (zeytin, zeytinyağı, reçel, salça, tarhana, erişte, bakliyat, çeltik kurutma, meyve sebze kurutma vs.), Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri, Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Makine Parkları (Kooperatifler için), Yenilenebilir Enerji Yatırımları sektörlerinde olduğunu belirtti.
İskender, başvuru yapacak vatandaşların 5.000 Avro ile 3.000.000 Avro aralığında(sektörlere göre proje başvurusu yapabileceğini ve TKDK’ dan bu yatırımları için % 50- %75 oranında hibe alabileceğini açıkladı. Aynı zamanda başvuru sahiplerinin yatırımlarında KDV’ den muaf olacağı ve ödenen hibe tutarı için gelir vergisi ödenmeyeceğinin altını çizdi.
Yakın zamanda uygulamaya geçecek olan IPARD3 Programıyla birlikte başvuru adaylarına yaklaşık 800 Milyon Avroluk bir bütçe imkânı tanınacak, yatırımcı katkısı ile birlikte toplamda 1.5 Milyar Avronun üzerinde bir yatırım büyüklüğüne ulaşılacağı öngörüldüğünü belirti.
Bu desteklerden Edirne ilindeki yatırımcıların da faydalanacağı ve kırsal alanda yapılacak bu yatırımların Edirne ekonomisine katkısının büyük olacağının değerlendirildiği belirtildi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ