DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2153906-0,10%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

413 okunma

Arıcılar Sakarya’da toplandı

Lalapaşa Kadın Emeği Girişimciler Üretim ve İşletme Kooperatifi, 14'ncü Sakarya Arıcılık Paneli'nde, Kooperatif Müdürü Nuri Danışman tarafından temsil edildi

ABONE OL
14 Aralık 2023 18:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gökalp TOPYAN
Lalapaşa Kadın Emeği Girişimciler Üretim ve İşletme Kooperatifi, 14’ncü Sakarya Arıcılık Paneli’nde, Kooperatif Müdürü Nuri Danışman tarafından temsil edildi. Danışman, panelde ülkenin önemli bal üreticilerinin bir araya geldiğini ve arıcılık konusunda akademik ünvanlı hocaları dinleme ve fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakaladıklarını kaydetti.


Sakarya Pasaj 2000’nde bulunan Elegante Kafe’nin toplantı salonunda dün bir araya gelen arı yetiştiricileri, kendi yörelerinin ballarını da tanıtırken, Lalapaşa Kadın Kooperatifi’nin lavanta balı ve hediyelik sepetlerdeki lavanta torbaları büyük ilgi gördü. Edirne’yi temsilen panele Lalapaşa’dan katılan Nuri Danışman, panelin çok verimli geçtiğini belirterek, diğer katılımcılarla da deneyimlerini paylaşmalarının yararına vurgu yaptı.


Sakarya 14’ncü Arıcılık Paneli, sabah saat 10.00’da Açılış, Saygı Duruşu ve İstiklal Mar-şı’nın okunması ile başladı. Ar-dından Sakarya İli Arı Ye-tiştiricileri Birliği Başkanı Mus-tafa Ör açış konuşmasını yaptı. Protokol konuşmalarından sonra, ilk olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden, ‘Propolisin Sağlık Alanındaki Potansiyeli ve Güncel Uygulamaları ‘ konusunda Prof. Dr. Sevgi Kolaylı ilk sunumu yaptı. Ardından Hacettepe Üniversitesi’nden ‘Sağlıklı Arı Yetiştiriciliği’ ile Prof. Dr. Aslı Özkırım sunumunu gerçekleştirdi.
Öğle arası verilen panelin ikinci oturumu Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden Dr. Ali Kormaz’ın, ‘Arı Ölümlerinin Nedenleri ve Öneriler’ isimli sunumu ile başladı. Düzce Üniversitesi’nden Doç Dr. Meral Kekeçoğlu, ‘Apiterapiye Uygun Arıcılık’, Doğa Turizmi ve Fotoğraf Sanatçısı Mustafa Ertekin, ‘Apiturizm’ konulu sunumları ile panelde yer aldılar.
Panel, Türkiye’nin dört bir yanından gelen arı yetiştiricilerin, uzman konuklara soruları ve aldıkları cevaplar ve ardından da katılımcılara plaket sunumu töreni ile sona erdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ