DOLAR 42,1195 0,31%
EURO 48,7323 0,57%
ALTIN 5.433,330,83
BIST 10.924,53-1,34%
BITCOIN 43243290,62%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

195 okunma

‘Ev almak hayal değil, imkânsız’

CHP Edirne İl Başkanı Yücel Balkanlı, “AKP’nin 23 yıllık ekonomi politikaları halkı evinden, umudundan etti!” dedi…

ABONE OL
31 Ekim 2025 15:53
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Edirne İl Başkanı Yücel Balkanlı, “AKP’nin 23 yıllık ekonomi politikaları halkı evinden, umudundan etti!” dedi.

Balkanlı, konut kira krizi ile ilgili açıklama yaptı. Balkanlı açıklamasında, “Konut artık barınma hakkı değil, AKP’nin yarattığı bir sınıfsal imtiyaz haline geldi. AKP’nin 23 yıldır uyguladığı yanlış ekonomi politikaları, ülkemizi tarihinin en derin ekonomik ve sosyal krizlerinden birine sürüklemiştir. 2021’den bu yana uygulanan sözde ‘model’, sadece enflasyonu patlatmakla kalmamış, milyonlarca insanı evinden, yuvasından, hatta geleceğinden etmiştir” diyerek şunları kaydetti:.

“Bugün Türkiye’de orta gelirli bir vatandaş için ev almak artık hayal bile değildir, imkânsızdır! Kredi faizleri fırlamış, konut fiyatları birkaç yıl içinde beş katına çıkmıştır. Aylık 150 bin lira taksit ödeyebilenlerin 6 milyonluk 1+1 daireye ulaşabildiği bir ülkede, çalışan, üreten ama emeğiyle geçinen milyonların ev sahibi olması artık mümkün değildir. Bu düzen, halkın değil; yandaş müteahhitlerin düzenidir. AKP iktidarı, konutu bir yaşam hakkı değil, rant ve zenginleşme aracı haline getirmiştir. Yıllardır yürütülen beton ekonomisi politikalarıyla halkın umudu da yok edilmiştir. Bugün lüks konutlarda oturanların büyük bölümü, faiz gelirlerinden kazandıkları paralarla ev alırken; orta gelirli yurttaşlarımız kira ödemekten nefes alamaz hale gelmiştir.

Daha da acısı, gençlerimiz artık yuva kuramıyor! Yıllarca eğitim alıp çalışan, hayata tutunmaya çalışan gençlerimiz; uçan kira fiyatları, erişilemez ev bedelleri yüzünden evlenemiyor, aile kuramıyor. Bu tablo yalnızca ekonomik değil, toplumsal bir çöküştür. AKP iktidarının gençlerimize reva gördüğü gelecek; güvencesizlik, borç ve umutsuzluktur. CHP olarak biz, bu düzeni değiştirmeye kararlıyız. Bizim anlayışımızda devlet, yandaşın değil; vatandaşın devletidir. CHP iktidarında, orta ve dar gelirli vatandaşlarımız daha rahat ev sahibi olacaklar. Kentsel dönüşüm rant kapısı olmaktan çıkarılıp, halkın barınma hakkını koruyan bir yapıya kavuşacaktır.

Bu ülkenin insanı ev sahibi olmayı değil, insanca yaşamayı hak ediyor. Ekonomi kahvehane sohbetlerinin, rant çevrelerinin, talimatla belirlenen faiz oyunlarının deneme tahtası değildir. Türkiye’nin kaynakları bir avuç zengine değil, 85 milyon yurttaşa aittir. CHP, bu ülkenin emeğini, evini ve onurunu koruyacak tek siyasal güçtür. Biz, CHP iktidarında, herkesin başını sokabileceği bir evi ve onurlu bir yaşamı yeniden mümkün olacaktır. ”

    En az 10 karakter gerekli