DOLAR 34,2639 0.13%
EURO 37,1458 0.33%
ALTIN 3.011,260,65
BIST 8.748,831,09%
BITCOIN 2302446-1,85%
Edirne
11°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

105 okunma

CHP’li gençler ‘Özgür Hata’ dedi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Gençlik Kolları Başkanlığına Özgür Hata seçildi.

ABONE OL
20 Ekim 2024 13:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Özgür Hata

Mehmet ŞELECİ

Cumhuriyet Halk Partisi İl Gençlik Kolları Başkanlığına Özgür Hata seçildi.

Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konsevatuar Binası’nda gerçekleştirilen il kongresinde Özgür Hata ve Berkay Varel’in listeleri yarıştı. Kongrede, Divan Başkanlığına CHP Gençlik Kolları MYK Üyesi Mustafa Ülkem Uruk, divan üyeliklerine ise önceki dönem İl Gençlik Kolları Başkanı ve Edirne Belediye Meclis Üyesi Sergen Kuru, Buse Altay ve Esma Uğur seçildi.

Edirne Milletvekili Baran Yazgan, Belediye Başkanı Av.Filiz Gencan Akın, CHP İl Başkanı Av.Harika Taybıllı, CHP Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı’nın yanısıra ilçe Belediye Başkanları, ilçe başkanları ve ilçe gençlik kolları başkanlarının katıldığı kongrede açılış konuşmasını CHP Gençlik Kolları MYK Üyesi Mustafa Ülkem Uruk yaptı.

CHP’nin geçmişte gençlere verdiği önemi hatırlatan örnekler veren Uruk, “CHP 50 yıllık aradan sonra yeniden birinci parti oldu. Bu başarılarının altında CHP’nin kendi içinden gelen genç isimlere verdiği önem yatar. TBMM’deki partiler arasında bir tek CHP’de yüzde 20 gençlik kotası var. Bugün mecliste 30 yaşaltı 6 milletvekili var ancak hiçbiri CHP’li değil. Bu nedenle tüzük değiştirmenin yanında zihniyeti de değiştirmek lazım” dedi.

Önceki dönem İl Gençlik Kolları Başkanı ve Edirne Belediye Meclis Üyesi Sergen Kuru’nun faaliyet raporunu sunmasının ardından ilk konuşmayı Edirne Belediye Başkanı Av.Filiz Gencan Akın yaptı.

“GENÇLERİN VE KADINLARIN DESTEĞİ İLE SEÇİMİ KAZANDIK”

Başkan Gencan Akın birlikte hareket etmenin, birbirinden güç almanın başarıyı getireceğine dikakt çekerek, “Her seçim zordur. Gençlerle kadınların sayesinde Edirne’de çok zor bir seçimi, herkesi kucaklayarak, parti ayrımı gözetmeden, birlikte hareket ederek başarı ile tamamladık. Bizlere verilen bu krediyi daha iyi değerlendirebilmemiz için hiç ayrışmadan, hep beraber yol yürümemiz gerekiyor. Birlikte hareket edersek başaramayacağımız bir şey yok” dedi.

MİLLETVEKİLİ YAZGAN: KONUŞMAYA KORKAR OLDUK

CHP Milletvekili Baran Yazgan, ülkenin bulunduğu pozisyonda insanların konuşmaya korkar hale geldiğini söyledi. Yazgan, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Bizler milletvekilleri dahi yeterince söz hakkı kullanamaz hale geldik. Tabi burada şahsım adına bir şey söylemiyorum ama 600 tane milletvekili var bildiğiniz üzere. Yaklaşık 420 tanesi şu anda konuşamaz durumda. Bizler kalan 180 milletvekili olarak, bana her gün 10 farklı konu geliyor. İnanın yetişemiyorum, hepsini dile getirmek istiyorum, hepsiyle ilgili bir şeyler yapmak istiyorum. Bir şey yapamadığım zaman da çok üzülüyorum. Uykularım kaçıyor ama maalesef ki yetişemiyorum. Sizler de bilin istiyorum. Beraberce bunu yapmamız lazım. Hepinize çok önemli görevler düşüyor. Bir kere Cumhuriyet Halk Partili olmak zaten bir cesaret işi bu devirde. Öncelikle bütün genç arkadaşlarımızın partimize üye olup bu bayrağı daha da ileriye taşıdıkları için teşekkür ediyorum. Burada biz geleceği seçiyoruz. İnsanın ailesinden, çevresinden, işinden her şeyinden feragat ettiği, çok zorluklar yürüttüğü görevler bunlar. Hem milletvekili hem de belediye başkanlığı seçimlerimizde sizlerle birlikte çalıştık. Kadın kolları ve gençlik kolları gerçekten lokomotif oldu.

TAYBILLI: İKTİDAR İÇİN EL BİRLİĞİYLE ÇALIŞIYORUZ

CHP Edirne İl Başkanı Av. Harika Taybıllı, “Bu kongre, partimizin değerlerine ve ilkelerine bağlı kalarak, gençliğin enerjisi ve dinamizmiyle yol almamız için hepimize bir fırsat sunuyor. Hepinizin, bu sorumluluğun bilincinde olduğuna inanıyorum. Bizim en büyük gücümüz demokrasimizdir. Önemli olan bu sürecin demokratik, şeffaf ve saygı çerçevesinde gerçekleşmesidir. Bugün burada, demokrasimizin en güzel örneğini sergileyeceğinizden hiç şüphem yok. Bu kongrede, her birinizin oyu, her birinizin görüşü, son derece önemli. Bu kongrede, sizlerin sesi, iradesi ve tercihiyle şekillenecek olan gençlik kollarımız daha parlak bir geleceğin müjdecisi olacaktır. Bu noktada hepimiz çok iyi biliyoruz ki bu süreç bir yarış olmaktan çok daha öte partimize ve ülkemize hizmet etme yolunda bir bayrak değişimidir. Burada kazanan ya da kaybeden olmayacak, zira bu süreç hepimizin ortak bir zaferi olacaktır. Kongre sonucunda genel kurulun kararı, ne olursa olsun kazanan daima gençlik ve partimiz olacaktır. Kongrenin sonucu ne olursa olsun Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler güçlü bir ekip ve büyük bir aile olarak inançla, kararlılıkla ve birbirimize olan güvenle iktidara yürüyeceğiz. Sizlerle birlikte yazacağımız bu yeni hikaye partimizin gücünü ve gençliğimizin potansiyelini gösterecektir” dedi.

“Bu kongreden sonra hep birlikte omuz omuza gençliğin sesi olarak partimize çok daha güçlü katkılar sağlamanızı temenni ediyorum” diye konuşan Başkan Taybıllı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkemizde özellikle de gençlerimizde büyük bir umutsuzluk ve hayal kırıklığı var. Bu salonun görevi, partimizdeki örgütlü gençlerle, yani sizlerle bütün gençleri örgütleyip demokrasinin yeniden kuruluşunun mümkün olduğunu, bu ülkenin konser ve festivallerin iptal olduğu bir ülke değil, tüm özgürlüklerin yaşanabileceği, kimsenin yaşam biçimine, hiçbir alandaki terhislerine karışılmayacağı ve müdahale edilemeyeceği gerçek bir demokratik cumhuriyete kavuşacağına, ülkenin ekonomik kaynaklarının hepimize fazlasıyla yeteceğine, bu güzel ülkenin kaçınacak değil özgürce yaşanılacak bir ülke haline gelmesi için buna hep beraber inanmamız gerektiğine onları ikna etmeniz ve onları anlatmanız gerekiyor. Bu ülkenin gençleri yalnızca bugünün değil, aynı zamanda yarının da mimarlarıdır. Sizlere güveniyoruz. Gençleri daha fazla alan açmanın, daha fazla yetki vermenin öneminin farkındayız. Gençliğin enerjisi ve dinamizmiyle el ele verdiğinizde, beraberce mücadele ettiğinizde başaramayacağınız hiçbir şey ve aşamayacağınız hiçbir zorluk yok. Gençliğin gücü partimizin ve ülkemizin en büyük teminatıdır. Bugün burada hepimiz kazananız. Gelin bu süreçten büyük bir coşkuyla çıkalım, çünkü biz çok güçlü ve güzel bir aileyiz. Yolumuz uzun ve meşakkatli ama inancımız ve birliğimizle her engeli aşacak güce sahibiz. Sizlerle birlikte ve partimize, ülkemize olan inancımızı bir kez daha tazeliyor, geleceğe umutla bakıyoruz.”

BERKAY VAREL: GÖZÜMÜZÜ İKTİDARA DİKTİK

CHP İl Gençlik Kolları Başkan Adayı Berkay Varel yaptığı konuşmada, “Bugün burada, aydınlık bir geleceği inşa etmek için bir araya geldik. Atatürk’ün bizlere bıraktığı en büyük miras olan bu güzel Cumhuriyet, özgürlük ve eşitlik temelleri üzerinde yükselmiştir. Biz gençler, bu mirası daha ileri taşımak ve ülkemizi daha parlak yarınlara ulaştırmak için buradayız. Cumhuriyet, sadece bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda bir yaşam tarzıdır. Ulu Önder, “En büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in değerlerini yaşamanın sorumluluğunu bizlere bırakmıştır. Bu sorumlulukla hareket ederek, gençliğin gücünü ve enerjisini kullanarak, sosyal adaletin ve eşitliğin sağlanması için mücadele ediyor, edeceğiz. Biz, Atatürk’ün vizyonuyla yetişen bir nesiliz ve bu vizyonu sürdürmekte kararlıyız” dedi.

Varel, “Ümitlerimiz, geleceğimizi şekillendiren hayallerimizle birleştiğinde, bizlere büyük bir iktidar umudu veriyor. Gençlerin fikirlerinin, hayallerinin ve potansiyellerinin önemi asla gözardı edilmemeli. Gelecek, biz gençlerin elinde. Bizler, toplumsal değişimin öncüsü olabiliriz; eğitimde fırsat eşitliğinden çevre koruma projelerine, sanat ve kültürden spor ve sağlığa kadar birçok alanda etkin bir şekilde yer alabiliriz. Hepimizin ortak hedefi, daha güçlü ve daha demokratik bir Türkiye’dir. Bu hedefe ulaşmak için hep birlikte omuz omuza verelim, dayanışmamızı artırarak, sesimizi duyuracağız. Bugün, yalnızca bir seçim için değil, aynı zamanda geleceğimiz için de buradayız. Aydınlık bir Türkiye için, Cumhuriyetin değerlerini yaşatmak ve bu değerlerin etrafında birleşmek için kararlıyız. Biz Kulaklarımızı geçmişten gelen yanlışlara ve bugünün yalan dolanına tıkacak. Kulağımızı örgüte, gözümüzü birlik, beraberlik için iktidara diktik” şeklinde konuştu.

ÖZGÜR HATA: HİÇBİR BASKI GENÇLERİ YILDIRAMAZ

Başkan adayı Özgür Hata da konuşmasına “ Bugün burada, sadece bir kongre yapmıyor, aynı zamanda Türkiye’nin geleceği için büyük bir adım atıyoruz. Gençliğin gücü, korkusuzca ilerleyen bir nehir gibidir; hiçbir engel, hiçbir baskı onu durduramaz. Bizler, Cumhuriyetimizin teminatı olarak, Atatürk’ün ilke ve devrimlerinden aldığımız güçle asla boyun eğmeyeceğiz” diyerek başladı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe her zaman güvendiğini hatırlatan Hata, “Çünkü gençlik; cesaretin, inancın ve değişim iradesinin ta kendisidir. Bugün bizler, onun “Gençliğe Hitabe”de çizdiği yoldan bir adım dahi sapmadan yürüyoruz. Bağımsızlık ve özgürlük ideallerinden taviz vermeden, tam demokrasi için mücadele etmeye ant içtik! Biz, gençliğin sadece geleceğin teminatı olmadığını, bugünün de en güçlü sesi olduğunu biliyoruz. Çünkü gençlik demek; yenilik demek, değişim demek, devrim demek! Bugün Türkiye’nin her bir köşesinde, umutsuzluk yerine umut yeşertmeye; karanlık yerine aydınlık getirmeye kararlıyız. Değerli arkadaşlarım, bizler sadece bu topraklarda yaşayan gençler değiliz. Bizler, Cumhuriyetin yılmaz bekçileriyiz! Atatürk’ün ilke ve devrimlerini rehber edinmiş, özgür, bağımsız ve laik Türkiye için mücadele eden neferleriz. Hiçbir baskıya, hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğiz. Çünkü bizim yolumuz Atatürk’ün aydınlattığı yoldur! Bu yolda ne zaman bir karanlıkla karşılaşsak, Atatürk’ün şu sözünü hatırlayacağız: “Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Bizler de umudumuzu yitirmeyeceğiz! Sevgili genç kardeşlerim, sizler bu davanın en önemli temsilcilerisiniz. Birlikte, yan yana, omuz omuza yürümeye devam edeceğiz. Kimsenin bize biçtiği sınırlara hapsolmayacak, korkusuzca ilerleyeceğiz! Ben, bu göreve sizlerin desteğiyle talibim. Birlikte, daha güçlü, daha cesur ve daha aydınlık yarınlar için mücadele edeceğimize inanıyorum. Birlikte başaracağız” dedi.

ÖZGÜR HATA’NIN LİSTESİ KAZANDI

Başkan adaylarının konuşmalarının ardından seçimlere geçildi. İki listenin yarıştığı seçimlerde kullanılan oyların 88’ini alan Özgür Hata CHP İl Gençlik Kolları Başkanı oldu.

Başkan Özgür Hata’nın Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Mehmet Can Akay, Mert Alırat, Mücahit Baştuğ, Mert Bayır, Öykü Beyoğlu, Berkay Er, Uğur Girgin, Ceren Kacal, Batuhan Karaağaç, Savaş Özer, Beyza Öztürk, Emirhan Şenyürek, Esma Uğurlu, Ebru Yılmaz.

KUTULTAY DELEGELERİ: Özgür Hata, Esma Uğurlu, Umut Yılmazlar, İlgi Durmaz.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ