DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BIST 9.109,342,37%
BITCOIN 21280621,68%
Edirne
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

12:58

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

127 okunma

Saadet’ten ‘Turizm Günü’nde uyarı!

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Av. Sinan Tekin, 27 Eylül “Dünya Turizm Günü” açıklamasında, Edirne'ye 10 milyon gerçek turist gelmesi için önce belediyenin şehircilik konusunda gerekli ve ciddi yatırımlar yapması gerektiğine dikkat çekerek, “Şehrimizde ihtiyaca cevap verecek başta WC ve otopark sorunları bile çözülmüş değil! Temizlik, trafik, bazı esnafın olumsuz davranışları ise ayrı bir sorun” dedi…

ABONE OL
26 Eylül 2024 18:06
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Av. Sinan Tekin, 27 Eylül “Dünya Turizm Günü” açıklamasında, Edirne’ye 10 milyon gerçek turist gelmesi için önce belediyenin şehircilik konusunda gerekli ve ciddi yatırımlar yapması gerektiğine dikkat çekerek, “Şehrimizde ihtiyaca cevap verecek başta WC ve otopark sorunları bile çözülmüş değil! Temizlik, trafik, bazı esnafın olumsuz davranışları ise ayrı bir sorun” dedi.
Saadet Partisi İl Başkanı Av. Sinan Tekin, 27 Eylül “Dünya Turizm Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Av. Tekin mesajında, “Turizm, insanların bilhassa tatil dönemlerinde bilgi ve görgülerini artırmak, çeşitli doğa ve tarihi eserlere karşı olan meraklarını gidermek, çeşitli ülke ve şehirlerdeki toplumların kültürel özelliklerini, geleneklerini incelemek, bölge ve ülkeleri yakından tanımak amacı ile yaptıkları seyahatlerdir” açıklamasını yaptı.
Yaklaşık 8 bin yıllık tarihe sahip, birçoğu ayakta kalmamasına rağmen zengin bir tarihi yapıya sahip olan Edirne’nin turist alma bakımından önde gelen şehirlerarasında yer aldığına vurgu yapan Av. Sinan Tekin, “Günümüzde Edirne’ye gelen turistler başta Bulgaristan vatandaşları olmak üzere genelde komşu ve çeşitli Balkan ülkelerinden insanlar. Paraları daha değerli olmaları sebebiyle birçok alışverişlerini şehrimizden yapıyorlar. Ayrıca turist saydıklarımızın bir kısmı da Avrupa ülkelerinde yaşayan/çalışan insanımızın tatil için kara yolundan Türkiye’ye gelip gittiklerinde Edirne’den geçerken birçoğu Edirne’yi geziyor, yiyip içiyor, bazıları da geceliyor. Bu da Edirne’miz için bir katkıdır” dedi.
Av. Tekin mesajının sonunda günümüzde gelir getiren önemli bir sektör haline gelen turizm konusunun ciddi bir şekilde ele alınması gerektiğine vurgu yaparak, şunları söyledi:
“Edirne’ye 10 milyon gerçek turist gelmesi için önce Belediye şehircilik konusunda gerekli ve ciddi yatırımlar yapmalıdır. Şehrimizde ihtiyaca cevap verecek başta WC ve Otopark sorunları bile çözülmüş değil! Temizlik, trafik, bazı esnafın olumsuz davranışları… ise ayrı bir sorun! Yabancı veya yerli turist, gittiği şehirde harcama yapacaktır. Memnun olursa tekrar gelir ve birçoklarının da gelmesini teşvik eder. Turizm, bacasız fabrikadır. Turizm yolu, barış ve kalkınma yoludur. Turizm, kalkınmanın en önemli unsurlarından birisidir. Turizm, insanları kaynaştıran en kuvvetli sevgi bağıdır. Turizm, bir ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkartacak etkili bir tanıtım aracıdır. Turizm ekonominin can damarıdır. Turizme emek veren tüm sektör paydaşlarının ve çalışanların Dünya Turizm Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ