DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BIST 9.109,342,37%
BITCOIN 21303121,73%
Edirne
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

12:58

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

164 okunma

‘Esnaf kira, vergi ve borç yükünün altında’

Yeniden Refah Partisi Edirne İl Başkanı Hakan Çalışkan, devren kiralık tabelalarının fazla olmasının ekonomideki sıkıntıları göz önüne serdiğini söyledi…

ABONE OL
25 Eylül 2024 17:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeniden Refah Partisi Edirne İl Başkanı Hakan Çalışkan, devren kiralık tabelalarının fazla olmasının ekonomideki sıkıntıları göz önüne serdiğini söyledi.


Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Çalışkan ve Genel Merkez Edirne İl Sorumlusu Fatih Akçay ile İl Başkan Yardımcıları Bedesten Çarşısı esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Çalışkan, esnafların hal ve hatırlarını sorarak sohbet etti.


İl Başkanı Hakan Çalışkan yaptığı açıklamada, “Esnaflarımızla yaptığımız görüşmeler de özellikle diğer esnaflarımıza göre Bedesten Çarşısı esnafımız diğer çarşılardaki esnaflarımıza nazaran müşterilerin bu bölgeye ve çarşıya daha az gelmesi uğraması bakımından maalesef ki daha fazla ekonomik sıkıntılar ile yüz yüze olduklarını gördük. Bununla alakalı çalışmalar yapılması gerekli olduğunu düşünüyoruz. Ekonomik kriz nedeniyle yaşadıkları zorlukların yanı sıra esnaflarımız, kira, vergi ve borç yükünün altında ezilmektedir. Vatandaşımızda eskisi gibi alım gücü olmadığı ve yapılan alışverişlerin ise nakit yerine daha çok kredi kartları ile yapılan alışverişler olduğunu gözlemledik. Yapılan bu kredi kartı ile alışverişlerinin ise banka tarafından günlükte yüzde 3’lerdeki bir komisyon kesintisi ile esnafa geri dönmesi maalesef girdilerini de düşür-mektedir. Yapmış olduğumuz ziyaretlerde devren kiralık tabelalarının fazla olması da ekonomideki sıkıntıları göz önüne sermektedir” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ