DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BIST 9.900,25-0,76%
BITCOIN 21476750,06%
Edirne
21°

AÇIK

13:03

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

274 okunma

Edirnespor hedef küçülttü!

Edirnespor'da, maddi imkansızlıklar nedeniyle futbolcuların tamamıyla sözleşmelerin feshedilmesinin ardından, kulüp hedef küçülterek, ligde kalma hedefiyle daha düşük bütçeli kadro yapılanmasına gitti… Geride kalan süreçte transferi tamamlanan 7 futbolcu antrenmanlara başlarken, takımdaki farklı bölgeler için arayış da sürüyor…

ABONE OL
13 Ağustos 2024 18:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirnespor’da, maddi imkansızlıklar nedeniyle futbolcuların tamamıyla sözleşmelerin feshedilmesinin ardından, kulüp hedef küçülterek, ligde kalma hedefiyle daha düşük bütçeli kadro yapılanmasına gitti.
TFF 3’üncü Lig’de geçtiğimiz sezon Play Off başarısı gösteren Edirnespor’da, 2024-2025 sezonu başlamadan mali kriz baş gösterdi. Kulüp, çeşitli bölgelere yaptığı transferlerle birlikte sezon öncesi antrenmanlara başladı. Aradan geçen süreçte maaşlarını alamayan futbolcular, yönetimle görüşerek tesisleri terk etme kararı aldı. Bu futbolculardan Abdülkadir Akyıldız, Muhammed Enes Doğan, Zekeriya Topayan, Sinan Akgöl ve Oğuzhan Özyurt ise kulüple olan sözleşmelerini feshetti. Kadir Kar yönetimindeki teknik heyet ise oluşan kriz çözülene kadar tesiste yönetimle birlikte kalma kararı aldı. Sözleşmesini feshetmeyen 13 kişiden oluşan futbolcular ise maaşlarının ödenmesi için kulübe geçtiğimiz 2 Ağustos Cuma gününe kadar süre verdi. Yönetim, aradan geçen sürecin ardından, futbolculara ödenecek yaklaşık 15 milyon TL’yi bulamayınca, 13 futbolcunun tamamı kulüple olan sözleşmelerini feshetti. Teknik ekibin görevinin başında kaldı.
HEDEF KÜÇÜLTÜLÜP, 7 YENİ TRANSFER YAPILDI
Krizin devam ettiği kulüp, aradan geçen 10 günlük süreçte, yaşanan mali sıkıntılar nedeniyle hedef küçültüp, daha düşük bütçeli kadro kurma kararı aldı. Yönetim ve teknik ekibin yaptığı çalışmalar sonucu, takıma bugüne kadar 7 yeni transfer yapıldı. Yapılan transferler, teknik direktör Kadir Kar yönetiminde antrenmanlara da başladı.
FUTBOLCU ARAYIŞI SÜRÜYOR
Öte yandan, kulüp yönetimi 8 Eylül’de başlayacak lig öncesi, kadroyu tamamlamaya çalışıyor. Takımda farklı bölgelere futbolcu arayışındaki yönetim, teknik direktör Kar ile de görüşerek, ekonomik anlamda düşük ama verimli futbolcular bulmaya çalışıyor. Kulüp Başkanı Onur Yaren Ayaydın, bu yılki hedeflerinin öncelikle ligde kalarak, takımı ayakta tutmak olduğunu belirtti.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ