DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BIST 9.109,342,37%
BITCOIN 21222701,58%
Edirne
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

12:58

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

482 okunma

Güneş ışığında ‘denge’ vurgusu

Edirne Eczacı Odası Başkanı Gürkan Kılıçgil, özellikle kavurucu yaz sıcaklarında güneş kreminin doğru kullanımına vurgu yapıp, vücudun bir şekilde güneş ışığına da maruz kalması gerektiğini söyledi… Kılıçgil, "Burada bir dengeye ihtiyacımız var. Güneşin daha çok çekildiği saatlerde, vücudumuzu güneşlendirmeliyiz, güneş banyosu yapmalıyız ki çeşitli vitaminlerin vücudumuzda üretilmesini sağlayalım ve endokrin, hormon metabolizmamızın da sağlıklı çalışmasını sağlayalım" dedi…

ABONE OL
30 Haziran 2024 17:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne Eczacı Odası Başkanı Gürkan Kılıçgil, özellikle kavurucu yaz sıcaklarında güneş kreminin doğru kullanımına vurgu yapıp, vücudun bir şekilde güneş ışığına da maruz kalması gerektiğini söyledi.
Özellikle sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği günlerde, vatandaşların güneş ışığının olumsuz etkilerinden korunmak amacıyla başvurduğu yöntemlerinden başında güneş kremleri geliyor. Edirne Eczacı Odası Başkanı Gürkan Kılıçcıgil, güneş kremlerinin doğru kullanımına vurgu yapıp, hormon metabolizmasının düzgün çalışması için güneşe de maruz kalınması gerektiğine dikkat çekti.
‘GÜNEŞ IŞIĞI ÇOK ÖNEMLİ, DENGEYE İHTİYACIMIZ VAR’
Güneş ışığının zararı olduğu kadar, metabolizma için yararı da olduğunu belirten Kılıçcıgil, “Güneşin cildimize zararı olduğu kadar, güneş ışınlarının yararları da var. Özellikle endokrin metabolizmamız için gün ışığı çok önemli. Burada bir dengeye ihtiyacımız var. Özellikle güneş ışınlarının dik olarak geldiği öğle saatlerinde, direkt maruziyetlerde muhakkak bir güneş kremi kullanmamız gerekiyor. Bu bizim cilt sağlığımız açısından, özellikle cilt kanseri riskimiz açısından son derece önemli. Güneş kremleri 3-4 saatlik süreçlerde tekrardan sürülürse daha iyi olur. Denize girildiğinde de tuzlu suyun aşındırıcı etkisiyle güneş kremleri etkisini daha çabuk yitirebiliyor. Öyle durumlarda da tekrar sürülmeli. Sabah sürüldüğünde akşama kadar korumaz” şeklinde konuştu.
‘GÜNEŞE DE MARUZ KALMAMIZ GEREKİYOR’
İnsan vücudunun hormon metabolizmasının düzgün çalışması için güneşe de maruz kalması gerektiğini söyleyen Kılıçcıgil, “Hormon metabolizmamız açısından da ultraviyole ışınların önemi var. Bu sebeple bizim bir şekilde güneş ışınlarına da maruz kalmamız gerekiyor. Güneşin daha çok çekildiği saatlerde, vücudumuzu güneşlendirmeliyiz, güneş banyosu yapmalıyız ki çeşitli vitaminlerin vücudumuzda üretilmesini sağlayalım ve endokrin, hormon metabolizmamızın da sağlıklı çalışmasını sağlayalım” diye konuştu.
Güneş kremlerinin piyasada sahtelerinin bulunduğunu anlatan Kılıçcıgil, en güvenli yolun eczanelerden almak olduğunu belirtti. Kılıçcıgil, “Ülkedeki genel durumla ilgili olarak sahteleri de piyasada bulunuyor. Özellikle internet satışlarıyla ilgili olarak tarafımıza da çok sayıda şikayet geliyor. Bu tip ürünlerin eczanelerden temini, vatandaşlarımız için en güvenli alan. Orijinal ürünler, eczanelerden güvenli bir şekilde temin edilebilir. Bu sebeple vatandaşlarımızın bu ürünleri özellikle eczanelerden almalarını tavsiye ediyorum” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ