DOLAR 45,5977 0.19%
EURO 53,2744 -0.3%
ALTIN 6.644,06-2,19
BIST 14.367,60-1,89%
BITCOIN 3556361-1,23%
Edirne
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

391 okunma

Asistlerin kraliçesi Edirne DSİ’de

Edirne DSİ Kadın Basketbol Takımı, Bölgesel Lig ve Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde (TKBL) performansları ile dikkat çeken, 3 yıl üst üste Unilig şampiyonluğu ve yine 3 yıl üst üste asist kraliçeliği bulunan 1992 yılı doğumlu oldukça tecrübeli bir isim olan Canan Karsarvan'ı kadrosuna kattı…

ABONE OL
24 Haziran 2024 17:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsmail DEMİRAY
Edirne DSİ Kadın Basketbol Takımı, Bölgesel Lig ve Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde (TKBL) performansları ile dikkat çeken, 3 yıl üst üste Unilig şampiyonluğu ve yine 3 yıl üst üste asist kraliçeliği bulunan 1992 yılı doğumlu oldukça tecrübeli bir isim olan Canan Karsarvan’ı kadrosuna kattı.
Kendisine telefonla ulaştığımız tecrübeli oyuncu konuşmasında Edirne DSİ’yi takım kaptanı Banu Toker ve başkan Fırat Tulmaç’la yaptığı görüşmeler sonrası hedefi şampiyonluk olan DSİ’ye katılma kararı aldığını belirtti.


Basketbola profesyonel olarak başladıktan sonra birçok kulüpte ve Üniversitelerin Unilig takımlarında oynayan, bunlardan sadece ikisi Bölgesel Ligde, (Zonguldakspor ve Dibaspor) onların da daha ilk yıllarında Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ne (TKBL) çıkmalarında büyük emekleri geçen Canan Karsarvan’ın başarıları arasında 3 yıl üst üste Unilig şampiyonluğu ve yine 3 yıl üst üste asist kraliçeliği bulunuyor.
Canan Karsarvan aynı zamanda bir öğretmen. Mesleğini yapmak yerine çok sevdiği basketbolla devam ediyor yaşamına.


TEK HEDEF ŞAMPİYONLUK, HATTA NAMAĞLUP ŞAMPİYONLUK
TKBL’de oynadığı takımların çoğunda play-offlar, ve 4’lü finale çıkma başarısını gören tecrübeli isim, “Tek hedef şampiyonluk, hatta namağlup şampiyonluk” diye başladığı sözlerine şöyle devam etti:
“Takıma katılmamda kaptan Banu Toker ablamın büyük katkısı var. Onunla yıllardır tanışırız, karşılıklı oynamışlığımız var. Onu çok sever ve takdir ederim. Bana telefon ettiğinde, Edirne’yi, DSİ’nin bu yıl hedef büyüttüğünü, kesin şampiyonluk için mücadele edeceğini belirtti. Ben de şimdiye kadar oynadığım bütün takımlarda hep iddialı hedeflerin peşinden koşmayı sevmişimdir.


İYİ BİR TAKIM OLACAĞIZ
Ardından DSİ Kulüp Başkanı Fırat Tulmaç’ın aramasıyla Edirne’ye gelmeye karar verdim. Edirne DSİ ile Bölgesel’den TKBL’ye çıkmak için bütün gücümüzle mücadele edeceğiz. Önce iyi bir takım olacak, ondan sonra da bütün maçlarımızı kazanarak şampiyon olmak için çalışacağız.”
Canan Karsarvan Dibaspor ve Zonguldakspor ile Bölgesel ligden TKBL’ye çıkma başarılarının yanında Orduspor, Anadolu Üniversitesi, Nevşehir Üniversitesi, Urla Belediyesi, Bayraklı Belediyesi, Ferhatoğlu Gürespor, Yalova VİP, Bosna Basket, Tarsus Belediyesi, Burhaniye Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi takımlarında da forma giymiş.


Hudut Gazetesi olarak sporcumuza Edirne DSİ’ye hoş geldin diyor ve sonu şampiyonlukla biten bir sezon diliyoruz.

    En az 10 karakter gerekli
    Özhanlar Mobilya