DOLAR 45,7472 0.33%
EURO 53,1070 -0.09%
ALTIN
BIST 13.808,204,89%
BITCOIN 3516028-0,02%
Edirne
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

131 okunma

Zafer Partisi’nden CHP’ye destek

Zafer Partisi Edirne İl Başkanı Serkan Konak, mutlak butlan kararının açıklanmasının ardından CHP Edirne İl Başkanlığı binasına giderek, destek verdi.

ABONE OL
22 Mayıs 2026 11:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Geçerli görselin alternatif metni yok. Dosya adı: serkan.jpg

Mehmet ŞELECİ

Zafer Partisi Edirne İl Başkanı Serkan Konak, mutlak butlan kararının açıklanmasının ardından CHP Edirne İl Başkanlığı binasına giderek, destek verdi.
Başkan Konak, CHP hakkında mutlak butlan kararının verilmesi sürecinin Ocak 2025’te Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın tutuklanarak cezaevine gönderilmesiyle başladığını kaydetti. Konak konuşmasında şunlara yer verdi:
Muhalefete yönelik uygulanan düşman ceza hukuku anlayışı daha sonra Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasıyla devam etti. Ardından farklı belediye başkanlarına yönelik süreçler yaşandı ve bugün geldiğimiz noktada Türkiye demokrasi tarihi açısından son derece kaygı verici bir tabloyla karşı karşıyayız.
Açık konuşmak gerekirse, Türkiye demokrasi tarihinde böylesine büyük bir garabetin yaşandığını düşünmüyorum. Yaşananlar Türk toplumu açısından kabul edilebilir değildir. Vatandaşın oyuyla, delegelerin iradesiyle seçilmiş insanların yerine bir mahkeme kararıyla başka isimlerin getirilmeye çalışılması demokratik hukuk devleti anlayışıyla bağdaşmaz.
Bizler bugün burada yalnızca bir siyasi partiye destek vermek için değil, gelecekte başka siyasi partilerin de benzer süreçlerle karşı karşıya kalmaması adına demokrasiyi savunmak için bulunuyoruz. Çünkü mesele yalnızca bir partinin meselesi değildir; mesele Türkiye’de demokratik düzenin, halk iradesinin ve hukuk güvenliğinin korunması meselesidir.
Bu nedenle bugün CHP Edirne İl Başkanlığı’ndayız. Demokrasiye, milli iradeye ve hukukun üstünlüğüne sahip çıkmak adına dayanışma gösteriyoruz.
Demokrasi mücadelemize hep birlikte devam edeceğiz.

    En az 10 karakter gerekli
    Özhanlar Mobilya