DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18366960,50%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

482 okunma

Özel öğrencilerden ‘canlı’ sergi

Edirne'de 23 yaş üstü zihinsel engelli bireyler, dünyaca ünlü ressamların tablolarındaki karakterlere bürünüp, düzenlenen 'canlı resim' sergisinde hayat verdi… Salvador Dali'den, İnci Küpeli Kıza kadar farklı tablolardaki karakterlerin canlandırıldığı sergide konuşan Edirne Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi Koordinatör Öğretmeni Cana Kılıç, "Bizim öğrencilerimiz işin içerisine dahil edildiğinde, bir şeyler yaptıklarında hakikaten çok mutlu oluyorlar. Engelli bireyler sosyalleşmeye ihtiyacı var, biz bunu sağlamaya çalışıyoruz Halk Eğitim Merkezi olarak" dedi…

ABONE OL
11 Haziran 2024 18:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de 23 yaş üstü zihinsel engelli bireyler, dünyaca ünlü ressamların tablolarındaki karakterlere bürünüp, düzenlenen ‘canlı resim’ sergisinde hayat verdi.
Edirne Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleş-tirilen ‘Canlı Resim’ sergisinde, merkezde eğitim gören 23 yaş üzeri engelli bireyler, dünyaca ünlü ressamların ünlü tablolarına hayat verdi. Öğrencilerin Salvador Dali, İnci Küpeli Kız, Frida Kahlo ve Monalisa gibi karakterler gibi giyindiği serginin açılışına Edirne Valisi Yunus Sezer de katıldı.


‘FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİK’
Öğrencilerin müzik dinletisi sunduğu serginin açılışını Vali Sezer gerçekleştirdi. Sergiyle ilgili bilgi veren Edirne Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi Koordinatör Öğretmeni Cana Kılıç, “Çocuklar dünyaca ünlü tabloları canlandırdılar. İlginç bir resim sergisi izledik bugün. Öğretmenleri Merve Yazıcı ile birlikte hazırladıkları resim sergisi vali beyin katılımıyla gerçekleşti bugün. Oldukça keyifli bir çalışmaydı, hazırlık aşaması da çok keyifliydi çünkü bizim öğrencilerimiz işin içerisine dahil edildiğinde, bir şeyler yaptıklarında hakikaten çok mutlu oluyorlar. Çocuklar için çok keyifliydi bu süreç. Farkındalık yaratmak için böyle bir adım attık. Diliyorum ki bunu başarmışızdır” dedi.


‘BİLİNİR OLMAK ÇOK ÖNEMLİ’
Engelli bireylerin sosyalleşmeye ihtiyacı olduğunu söyleyen Kılıç, “Biz bunu sağlamaya çalışıyoruz Halk Eğitim Merkezi olarak. Aileler için de bu çok önemli çünkü çocuklarının burada olduğu saatler içerisinde aileler de kendilerine zaman ayırabiliyor. O yüzden tanınır ve bilinir olmak çok önemli. İlk kez bu yıl 5 yeni kayıt aldık. 2017’den bu yana vardı bu kurs merkezi ancak aynı öğrencilerle devam ediyordu. Sosyal medyanın gücüyle birlikte veliler bizi tanıdılar, gördüler ve gelip öğrencileri kaydettirdiler. Bu kurs merkezi Milli Eğitim bünyesinde, herhangi bir ücret alınmıyor” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ