DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18366960,50%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

304 okunma

Tüketici için gıdada karekodlu denetim

Edirne Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla gıda işletmelerinin denetim durumunu takip etmesini sağlamak üzere Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması'nın hayata geçirildiği bildirdi…

ABONE OL
18 Temmuz 2024 16:31
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla gıda işletmelerinin denetim durumunu takip etmesini sağlamak üzere Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması’nın hayata geçirildiği bildirdi.


Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan ve her bir işletmeye özel karekod içeren görsel gıda işletmelerince gönüllü olarak https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr/ internet adresinden indirilip tüketicilerin görebileceği yerlerde sergilenebilecektir.


Tüketiciler görsel üzerinde yer alan karekodu mobil cihazlarına indirmiş oldukları Tarım Cebimde uygulaması üzerinden sorgulattıklarında söz konusu işletmeye ait; Kayıt/Onay Numarası, Unvan, Adres ve İşletmede Yapılan En Son Denetim Tarihi bilgilerine ulaşabilecektir.


Söz konusu hizmet aracılığı ile tüketicilerin menfaatlerinin en üst düzeyde korunması ve gerçekleştirilen resmi kontrollerin görünürlüğünün arttırılması hedeflenmiştir.
Gıda işletmecilerimizi karekod içeren görsellerini oluşturarak tüketicilerle paylaşmaya; tüketicilerimizi de ‘Tarım Cebimde’ uygulaması üzerinden bu karekodları sorgulamaya davet ediyoruz.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ