DOLAR 34,2419 0.06%
EURO 37,1158 0.2%
ALTIN 3.008,190,55
BIST 8.654,39-1,58%
BITCOIN 2311991-2,32%
Edirne
13°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

89 okunma

Taybıllı: Çeltikçi vurgun yemiş gibi!

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanı Av.Harika Taybıllı, TMO'nun açıkladığı çeltik fiyatı ile çeltik üreticisinin vurgun yemiş gibi olduğunu söyledi.

ABONE OL
18 Ekim 2024 15:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanı Av.Harika Taybıllı, TMO’nun açıkladığı çeltik fiyatı ile çeltik üreticisinin vurgun yemiş gibi olduğunu söyledi.


Uzunköprü’de Belediye Başkanı Ediz Martin, CHP ilçe örgütü, İl Genel Meclis üyeleri, Uzunköprü Ziraat Odası Başkanı köylerde vatandaşlarla biraraya gelen Başkan Taybıllı çeltikte yaşanan sorunları dinledi. Çeltik üreticisisinin vurgun yemiş gibi olduğunu kaydeden Taybıllı, ” TMO’nun açıkladığı fiyatların maliyet fiyatlarının altında kalması, çeltik üreticisini özel sektörün önüne atıyor. Üretici, ürettiği çeltiği ucuza satarken, tüketici pirinci pahalıya tüketiyor. Üreticiden elindeki ürün, maliyetinin altında alınırken; tüketici bu fiyatların çok üzerinde ürünü alıyor. Ürün, üreticiden tüketiciye geçene kadar, aradakiler kazanırken, üretici de tüketici de mağdur oluyor” dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanı Av.Harika Taybıllı, “Yaptığımız ziyaretlerde gördük ki, üretici fiyatlardan ve alım politikalarından oldukça muzdarip. Üretimin sürüdürülebilmesi için tmo dan fiyat güncellemesi yapılması çektik üreticisi açısından zorunluluk halinde. Sulama sorunlarının giderilmesi için baraj yatırımlarının ivedilikle tamamlanması ve daha fazla ekim alanı açılması ve çift ürün alınması için toplulaştırmanın bitirilmesi gerekliliği de açıkça görülmekte. Gittiğimiz her yerde aynı durum. Vatandaş sıkıntıda, vatandaş geçim derdinde. Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm sıkıntıların, dertlerin farkındayız. Geçim yoksa seçim var diyoruz ve Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında vatandaşın derdinin çaresi olacağımızı bir kez daha belirtiyoruz” şeklinde konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ