DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BIST 9.109,342,37%
BITCOIN 21161661,24%
Edirne
28°

PARÇALI AZ BULUTLU

12:58

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

75 okunma

Kırsal kalkınmada 3. ‘IPARD’

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kırsal kalkınmayı destekleme amacıyla hayata geçirilen IPARD programının, yeni başlatılan üçüncü ayağı hakkında Edirneli üreticiler bilgilendirildi...

ABONE OL
2 Ekim 2024 17:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kırsal kalkınmayı destekleme amacıyla hayata geçirilen IPARD programının, yeni başlatılan üçüncü ayağı hakkında Edirneli üreticiler bilgilendirildi.


Bakanlığın, ikinci ayağını bu yıl tamamlamaya hazırlandığı IPARD programının, üçüncü ayağı için ülke genelinde gerçek-leştirilen tanıtım ve bilgilendirme toplantılarının son adresi Edirne oldu. Margi Hotel’de düzenlenen toplantıya; Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Ahmet Antalyalı, IPARD Yönetim Otoritesi Daire Başkanı Hasan Hüseyin Han, Edirne Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt ile çok sayıda davetli katılım gösterdi. Toplantıda; IPARD III Programı kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verildi.


Toplantıda konuşan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Antalyalı, daha önce 42 ilde uygulanan, bu yıl ise 81 ile yaygınlaştırılan IPARD programının tanıtım faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi. Antalyalı, 2016 yılında ikinci ayağı başlayan programın, yaşanan elim deprem faciasından dolayı bir sene daha uzatıldığını ve bu sene tamamlanacağını belirtti. IPARD III programını başlatmanın sevincini yaşadıklarını dile getiren Antalyalı, “Bu yeni dönemde IPARD II programından farklı olarak bazı yenilikler oldu. Bu yeniliklerden en önemlisi daha önce 42 ilde uygulanan programın 81 ile yaygınlaştırılması oldu. Yapı-lan önemli bir değişiklik ise Türkiye Cumhuriyeti katkısı daha önce yüzde 25 iken artık IPARD III programı ile yüzde 50 ye çıkarılmasıdır. Böyle-likle IPARD III programının bütçesi 550 Milyon Euro’dan, 785 Milyon Euro’ya yük-seltilerek daha fazla vatanda-şımızın bu programdan fayda-lanmasının önü açılmış oldu” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ