DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18366960,50%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

331 okunma

Emlakta ‘yetki’ dönemi!

Ticaret Bakanlığı'nın gayrimenkul satışlarında, sahte ilanlarla dolandırıcılık ve spekülatif fiyat artışlarına engel olmak amacıyla yaptığı düzenlemeyle kimlik doğrulama ve yetki belgesi zorunluluğu 1 Kasım itibariyle devreye girdi… Edirne'de Ticaret İl Müdürlüğü de yarın Ticaret ve Sanayi Odası'nda kentteki emlakçıların katılacağı toplantıyla hem yeni düzenlemeyi anlatacak, hem de sektörün sorunlarını dinleyecek…

ABONE OL
14 Kasım 2023 17:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Olgay GÜLER
Ticaret Bakanlığı’nın gayrimenkul satışlarında, sahte ilanlarla dolandırıcılık ve spekülatif fiyat artışlarına engel olmak amacıyla yaptığı düzenlemeyle kimlik doğrulama ve yetki belgesi zorunluluğu 1 Kasım itibariyle devreye girdi.
Ticaret Bakanlığı tarafından gayrimenkul ve ikinci el araç satışlarında, sahte ilanlarla dolandırıcılık ve spekülatif fiyat artışlarına engel olmak için yapılan düzenlemeyle kimlik doğrulama zorunluluğu 1 Kasım’da yürürlüğe girdi. Düzenleme kapsamında, ilan sitelerinde satış ger-çekleştirmek isteyen kişiler ve emlak ofisleri e-Devlet üzerinden kimlik veya yetki belgesi doğrulaması yapmak zorunda. Yapılan düzenlemeyle birlikte mevzuata aykırı davrananlar hakkında her bir aykırılık için 10 bin liradan 100 bin liraya kadar idari para cezası uygulanabilecek.


EDİRNE’DEKİ EMLAKÇILAR BİLGİLENDİRİLECEK
Edirne Ticaret İl Müdürlüğü de konu hakkında 16 Kasım Perşembe günü saat 10.00’da Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilecek toplantıyla emlak sektö-ründe yapılan düzenlemeler ve Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) hakkında bilgilendirme yapacak. Toplantıya, kentteki tüm emlakçıların katılması bekleniyor.
‘YETKİ BELGELERİNİ İMZALATMALILAR’
Edirne İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası Başkan Vekili Yüksel Yüksel Meriç toplantıda genel olarak yeni düzenlemenin sektör temsilcilerine anlatılacağını söyledi. Emlak kiralamak ve satmak isteyen müşterilerin artık emlakçısına yetki belgesini imzalatması gerektiğinin altını çizen Meriç, ” En büyük sorunumuz kayıt dışı emlakçıların işlem yapması. Devletimizin 1 Kasım itibariyle çıkardığı yetkilendirme belgesi olmayanların işlem yapamaması ile ilgili bir uygulaması var. Bu belge olmayanlar artık işlem yapamayacak. Müşterilimiz de emlakçılara mutlaka yetki belgelerini imzalatmaları gerekir. Müşterilerimiz kiralık ya da satılık da olsa veya takip için de olsa ayrı ayrı emlakçısına yetkisini verip imzalaması gerekiyor” dedi

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ