Olgay GÜLER
Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından gerçekleştirilen yıllık olağan genel kurulda, kooperatif başkanı Ayhan Can ve yönetimi ibra edilerek, ortaklarından güvenoyu aldı.
Edirne’de bir düğün salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Genel kurula Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, Lalapaşa Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi, Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Ticaret İl Müdür Vekili Mustafa Kurt, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Engin Makak, belediye meclisi üyeleri, oda başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda esnaf katıldı. Divan heyetinin seçilmesinin ardından, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okunan genel kurulda, kooperatifin 2 yıllık faaliyet raporu okunularak ibra edildi. Kooperatif Başkanı Ayhan Can ve yönetimi de kooperatif ortaklarınca oy birliğiyle ibra edildi.
‘BİZE GÜVENEN ORTAKLARIMIZA ŞÜKRANLARIMI SUNARIM’
Genel kurulda konuşan Kooperatif Başkanı Ayhan Can, kendilerine güvenen tüm kooperatif ortaklarına teşekkür ederek; “Göreve geldiğimiz günden bu yana başta siz değerli ortaklarımızdan aldığımız güçle esnafın bankası olan Halk Bankası’yla birlikte el ele vererek esnaf, sanatkarlarımıza hizmetlerin en güzelini vermeye gayret ettik. Bu yolculukta emeği geçen herkese teşekkür ederim, bizleri ibra ederek bizlere olan güveninizi bir kez daha ortaya koyan kooperatifimizin değerli ortaklarına göstermiş oldukları nezaketten dolayı yönetim ve denetim kurulu arkadaşlarım adına şükranlarımı sunarım” şeklinde konuştu.
‘ESNAF GÜÇLENİRSE, ŞEHİR GÜÇLENİR’
Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın da, belediye olarak her zaman esnafların yanında olmaya çalıştıklarını kaydetti. Akın, “Esnaf ne kadar güçlenirse, şehrimizin de o kadar güçleneceğini düşünüyorum. Bizler Edirne Belediyesi olarak bütün Sivil Toplum Örgütlerimizin ve Odalarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Sadece tek bir esnaf grubunun değil, bütün esnafımızın yanında olmaya, onlarla birlikte yol yürümeye özen gösteriyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullar itibariyle esnafımızın çok zor şartlar altında mücadele ettiğini, ayakta kalmaya çalıştığını biliyorum. Mücadele edeceğiz, birbirimizle dayanıştıkça bunların da üstesinden geleceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.
AK Parti İl Başkanı Belgin İba da, Can ve yönetimine başarılar dilerken, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz ise, genel kurulun hayırlara vesile olmasını diledi.