Olgay GÜLER
Ülke genelinde enflasyonla birlikte artan hayat pahalılığı, vatandaşı giyim konusunda da tasarrufa itiyor.
Yeni yıla sayılı günler kala 2023’ü ekonomik olarak sıkıntıda geçiren vatandaşlar, dondurucu soğukların başladığı günlerde tasarrufu yine elden bırakmıyor. Enflasyonla birlikte artan hayat pahalılığı, vatandaşı giyim konusunda da zora sokuyor. Bazı vatandaşlar, fiyatların cep yakması nedeniyle yeni mont almak yerine, eskisini tamir ettirip yeniden kullanma yolunu seçiyor.
‘YENİSİNİ ALMAK YERİNE YAPTIRMAK DAHA UCUZ GELİYOR’
Edirneli terzi Volkan Kuşçu, tamir için gelenlerden fiyatı pahalı bulup yaptırmayanlar bile oldu-ğunu belirterek, “Vatandaşlar artık yeni bir mont alımı için değil de tamiri için geliyor. Hatta gelip fiya-tını sorduktan sonra pahalı geldiği için yaptırmayanlar bile oluyor. Genel olarak yoğunluğumuz şu anda mont tamiri üzerine. İnsanlar maddi sıkıntıda şu anda, yetiştire-miyorlar, yenisini almak yerine var olanı yaptırmak daha ucuz olduğu için bize getiriyorlar tamir için” dedi.
‘İNSANLARIN ALIM GÜCÜ BİTTİ’
En ucuz mont tamirinin 100 ile 150 lira arasında değiştiğini de dile getiren Kuşçu, “Şu anda bizde en ucuz bir montun tamiri 100-150 lira civarında. Gelenlerin arasında yeni alınan montlar olduğu gibi 5-10 yıllık hatta 20 yıllık montlarını bile tamir ettirmek isteyenler oluyor. Bütün sebebi hayat pahalılığı, insanların alım gücü bitti” diye konuştu.