DOLAR 34,2243 0.24%
EURO 37,1008 0.06%
ALTIN 2.979,870,88
BIST 9.002,340,52%
BITCOIN 23186720,69%
Edirne
11°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

76 okunma

Topluluktan Saadettin Kaynak Gecesi

Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu 17 Ekim Perşembe (bu akşam) Usta Bestekarlarımızdan Saadettin Kaynak eserlerinden oluşan bir konserle sanatseverlerin karşısında olacak.

ABONE OL
16 Ekim 2024 16:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gökalp TOPYAN
Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu 17 Ekim Perşembe (bu akşam) Usta Bestekarlarımızdan Saadettin Kaynak eserlerinden oluşan bir konserle sanatseverlerin karşısında olacak. Topluluk binasında Yıldıray Öztürk’ün sanat yönetmenliğinde saat 20.00’de başlayacak olan konserde ünlü bestekarın eserlerine yer verilecek.
Konser biletlerinin topluluk gişesinden ve bilet satış sitelerinden temin edilebileceği belirtildi. Topluluk Müdürü Gökçe Bahar Ercan, Edirne’de topluluk konserlerine büyük ilgi gösteren Türk Musikisini severek dinleyen önemli bir potansiyel bulunduğunu belirterek, musiki severleri konsere davet etti.


SAADETTİN KAYNAK KİMDİR
Aslen Rize’nin Derepazarı ilçesinden olan Ali Alâaddin Efendi ve Havva Hanım’ın oğlu olarak 1895’te İstanbul’un Taşkasap semtinde doğdu. Sesinin güzelliği henüz 10 yaşında iken fark edilen Sadettin Kaynak, o yaşlarda babasını kaybetti. Öğretmenleri; Hafız Melek Efendi, Kasımpaşa Küçükpiyale Cami İmamı Hafız Cemal Efendi, Neyzen Emin Dede ve Muallim Kâzım Uz’dur. Dinî müzik ile din dışı müziği birlikte yürüten ve ilk bestesi olan hüzzam şarkısı “Hicran-ı Elem”i 1926 yılında yazan sanatçı döneminde Türkçe Ezan da seslendirdi.
SAADETTİN KAYNAK’IN ESERLERİ
1940-1950 yılları arasında seksenin üzerinde film müziği besteleyen sanatçı, 1955 yılında felç geçirdi ve 3 Şubat 1961 tarihinde İstanbul’da Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde yaşama veda etti. Kaynak vasiyeti gereği Merkezefendi Mezarlığı’nda toprağa verildi.
42 ayrı makamda topam 330 eser veren hafız sanatçının eserlerinden bazıları şunlar:
Aşk Yolunda Bağrı yanık yolcular-Hüzzam, Bahar bitti güz bitti Nihavend, Ben Güzele Güzel Demem Mahur, Benim Yârim Gelişinden Bellidir Hicaz, Bir Rüzgardır Gelir Geçer Sanmıştım Segâh, Bir hüzün çöktü yine gönlüme-Hüzzam, Bu yerler ne füsunkârdır-Hicaz, Çile Bülbülüm Çile Muhayyer, Çözmek elinde değil gönlümü senden kadın-Hicazkâr, Çıkar yücelerden haber sorarım-Hüzzam, Dertliyim Ruhuma Hicranını – Segâh/Nihavent, Ela Gözlerine Kurban Olduğum, Enginde Yavaş Yavaş Hicaz, Gönlüm Seher Yeli Gibi- Hüzzam, Gönlümün İçindedir Gözden Irak Sevgili Hicaz, Gönül Nedir Bilene Gönül Veresim Gelir Nihavend, İncecikten Bir Kar Yağar Segâh, Kara Bulutları Kaldır Aradan Karcığar, Leyla Bir Özge Candır Segâh, Leylakların Hayali Hüzzam, Muhabbet Bağına Girdim Bu Gece Segah, Niçin Baktın Bana Öyle Uşşak, Tel Tel Taradım Zülfünü Hicaz, Yadeller Aldı Beni Hicaz, Yanık Ömer – Hüseyni

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ