DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BIST 9.109,342,37%
BITCOIN 21330141,90%
Edirne
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

12:58

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

275 okunma

Üreticiden ‘KDV’ tepkisi

Edirne Genç Çiftçiler Derneği Başkanı Egemen Ilgın yeme yüzde 10, gübreye yüzde 20'lik KDV getirilmesini ön gören yasa taslağına tepki göstererek; "Zaten buğday fiyatı beklentinin oldukça altında ve hatta devletin açıkladığı taban fiyatın altına bile satış oluyor. Doğrusu çiftçimiz böyle ekonomik sıkıntılar yaşarken, bir de ek KDV yükü gelmesi tarımsal üretimi olumsuz etkileyecektir" dedi…

ABONE OL
23 Haziran 2024 16:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne Genç Çiftçiler Derneği Başkanı Egemen Ilgın yeme yüzde 10, gübreye yüzde 20’lik KDV getirilmesini ön gören yasa taslağına tepki göstererek; “Böyle bir düzenleme yapılmasını istemiyoruz. Zaten buğday fiyatı ortada beklentinin oldukça altında ve hatta devletin açıkladığı taban fiyatın altına bile satış oluyor. Doğrusu çiftçimiz böyle ekonomik sıkıntılar yaşarken, bir de ek KDV yükü gelmesi tarımsal üretimi olumsuz etkileyecektir” dedi.
Üreticinin en temel girdilerinden yeme yüzde 10, gübreyeyse yüzde 20 KDV getirilmesi ön gören yasa taslağı, meclise sunulmaya hazırlanırken, üreticilerden tepkiler dinmiyor. Edirne Genç Çiftçiler Derneği Başkanı Egemen Ilgın, hali hazırda hububat alım fiyatlarının düşüklüğüne dikkat çekerek, üreticinin en temel girdilerine getirilecek olan KDV yükünün tarımsal üretimi olumsuz etkileyeceğini söyledi.
Düzenlemeyi olumsuz karşıladıklarını söyleyen Ilgın, “Bizler bu düzenlemeyi hayvancılığın en önemli girdi kalemi olan yem de ve tarımsal üretimin en önemli maliyet kalemlerinden olan gübre de maliyet artışına neden olacağı için olumsuz karışıyoruz. Böyle bir düzenleme yapılmasını istemiyoruz. Zaten buğday fiyatı ortada beklentinin oldukça altında ve hatta devletin açıkladığı taban fiyatın altına bile satış oluyor. Yine bölgemizde ayçiçek rekoltesi de çok yüksek olmayacak. Doğrusu çiftçimiz böyle ekonomik sıkıntılar yaşarken, bir de ek KDV yükü gelmesi tarımsal üretimi olumsuz etkileyecektir” şeklinde konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ