HELAL OLSUN DA

Avrupa ülkelerine bakarsak, birçok konuda, dünyanın en medeni ülkeleri durumundalar!..
Medeni gelişim kurumlarını bir bir kurmayı başardılar. Tüm kurumlarını liyakatli, hakkıyla göreve gelen önderlerle, başarı ile işletiyorlar. Kendi içlerinde demokratik hak ve özgürlükleri hassasiyetle uyguluyorlar. Eğitimde, bilimde, sanat da, üretimde, teknisyen, mühendis, çok iyi yetişmiş, tecrübeli yetkin, önder HOCA KADROLARINI olgunlaştırdılar!..
Okuma, düşünme, ve geliştirme alışkanlıklarını toplumlarına kazandırdılar!..
Seçilmiş yöneticilerini denetleme duyarlılığı halkın tabanına, vazifedir. Toplumları, devletine güvenir ve vatandaşlık sorumluluklarına, özveriyle uyarlar. Kayırma, torpil, rüşvet, kaypaklık, korkaklık, yalan, dolan, en iğrenç, vatandaşlık ve insanlık suçu olarak kabul edilir. Halk arasında, bir yalanı yakalananın o toplum içinde yaşamaya artık yüzü kalmaz! Bu alanlarda helal olsun batılı ülkelere!..
Geri ülkelere gelince, bu ilkelere bir türlü erişemezler; İÇERDE Kİ HAKSIZ ÇIKARCI GURUPLARIN, rüşvet, torpil,kayırma, yalan, dolanlarına, gelişme haklarını kurban ederler!..
Böylesine yozlaşmış ortamda, beyinler yaşayamaz, kaçarlar ve de ne eğitim, ne bilim, ne sanat gelişir!..
Bu yozlaşmalara karşı, önder yazarlar, çizerler, hem inanç hem de bilim alanında, BÖLÜK BÖLÜK çıkması gerekirken, ANCAK İSTİSNALARDA KALIRLAR!…
İnançta ve eğitimde yozlaşmış düzene, ayak uydurmayı ve bataklığın üstünde saadet içindekilerden olmayı tercih eder çoğu, maalesef.
İşte batı medeniyeti, bilim ve sanat da gelişme ilkesini baş tacı edip, HALK ORDUSUNA MENSUP, YAZAR, ÇİZER, OKUR EVLÂTLARINA RAĞBET SAYESİNDE, EN GELİŞMİŞ OLARAK, varlığını sürdürmektedir!..
Ah, bir de şu köleci, sömürgeci yönetimlerinden bir kurtulsalar, Kuran'ı Kerim ile tanışıp, Tevrat ve İncil kitaplarımızı tahrifatlardan temizleseler, ne müthiş olacak!..
İşte o zaman, DÜNYADA SEVGİ ÇAĞI KURULACAK!..

DAHA NE OLSUN!..

Kuran'ı Kerim. Sure 7/Ayet 177-178:
Ayetlerimizi yalanlayıp, ancak kendi kendilerine zulmeden topluluğun hali ne kötüdür!
*Allah her kime yol gösterirse, o kimse yolu bulur. Her kimi yoldan çıkarırsa, işte onlar ziyankâr olurlar.