GÜNLÜK SIKINTILARA İYİ GELEN GÜZEL HABERLER ( 2)

Yaşanmış olan güzel şeyler artık var olmasa da sizindir, o yaşanmışlığı kimse sizden alamaz.
Viktor FRANKL

FUTBOLCU ZİYECH PAYLAŞIMI
FAS milli takımı kaptanı ve GS takımı tutbolcusu Hakim ZİYECH'in sosyal medya paylaşımına kamu oyu sessiz kalmadı. Hakim ZİYECH, Batı Şeria da öldürülen bir Filistinlinin cenazesini İsrailli askerlerin tekmeleyerek çatıdan attığı anların görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaştı. Cesetlerin İsrailli askerler tarafından çatıdan atılması görüntüleri binlerce tepki aldı.
HIZ SINIRINI AŞANLARA GÜZEL HABER
İzmirli bir avukat. hız sınırını sadece 3 km aştı diye kesilen cezayı iptal için MENEMEN SULH CEZA Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme davayı kabul etti. Hakimlik hız tespiti cihazlarının maksimum yüzde 2 lik yanılma payı taşıdığını belirterek, cezanın hukuka aykırı olduğuna karar verdi.
Buna göre mahkeme belirli koşulları sağlayan sürücülerin radar cezalarını iptal etme hakkı doğdu.
SAKINCALI MADDELER
Avrupa Komisyonu resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgi doğrultusunda bazı ürünlerin halk sağlığına zarar verdiği gerekçesiyle toplatılması kararı alındığı, bunların içinde ünlü Türk kolanya firması EYÜP TUNCER kolanyalarının da bulunduğu açıklandı. Toplatılmasına karar verilen ürünlerin 2 (4-tert-butyl benzyl ) propionaldehyde (BMHCA) adlı yasaklı maddeye maruz kaldığı ifade edildi.
ÜNİLEVER, DOVE, L'OREAL, NİVEA, PALMOLİV ve SCHWARSKOP gibi Türkiye'de satışı yapılan ürünlerin satışı yasaklı ürünler listesinde yer aldığı bildirildi. Adı geçen markaların 2022 den önceki bütün üretimleri sakıncalı madde barındırıyor.
BAKAN YUMAKLI TARIMSAL ÜRÜNLERİN İHRACATI 35 MİLYAR DOLARA ULAŞTI.
Geç de olsa bazı şeyler ülkemizde yerine oturuyor ilk defa.
LÜBNAN BEYRUT
LÜBNAN bayrağında kırmızı, beyaz yeşilin üzerine bir sedir ağacı bulunuyor. Renklerin hepsinin farklı anlamları var. Kırmızı renk ülkenin bağımsızlığı için akmış kanları temsil ederken, beyaz barışı ve ülkenin dört tarafını çevirmiş dağların karlarını, ortasında bulunan sedir ağacı da bin yıllık ömrüyle ebediyeti ve istikrarı temsil ediyor. Ama ne yazık ki ben doğduğumdan beri Lübnan da savaş hiç bitmedi.
Birçok insanın en çok gitmek istediği yerlerden biridir Lübnan. Birinci neden en iyi korunmuş antik kentlerden BAAL BEK başta olmak üzere çok kıymetli tarihi yapılarının mevcut olması. Modern alfabenin doğuşunun gerçekleştiği yer olarak methedilen BİBLOS un Lübnan da bulunması, daha sonra sedir ağaçlarının buranın dünya deniz merkezi haline gelmesini sağlaması. Gençliğimizde Orta Doğunun Paris'i diye anılan BEYRUT'un LÜBNAN da oluşu.
Ne yazık ki şu sıralar Ortadoğu'ya seyahat neredeyse imkansız. Gözü aç İsrail'in saldırgan politikaları Lübnan' ı da kana buladı. Önce Lübnan'ın yakışıklı başbakanı REFİK EL HARİRİ'yi (bir tonluk TNT ile havaya uçuruldu) katledenler, ardından Ortadoğu'nun en önemli limanını yerle bir ettiler. Şimdi de ülkeyi tarumar ediyorlar. Bizim LÜBNAN, MISIR seyahat hayalimiz başka baharlara kalıyor böylelikle. Bu işin iki ucu var: birisi İSRAİL, diğeri İRAN. Ortadoğu'nun iki terör yanlısından birisi olan İRAN hızla parçalanma yolunda. Düştüğü tuzağın içinde debelenerek ölüme gidiyor. Ha bölündü ha bölünecek. Karşısına aldığı rakipleri yenmesi çok zor. Nerdeyse imkansız ve yalnızlığa mahkum bir şekilde çırpınıyor. Muhteşem yalnızlığında henüz kendine arka çıkacak birileri olmadı. Yukarıda filler tepişirken aşağıda günahsız Lübnan halkı perişan oldu.