Enez’den seçim dedikoduları!

Bu konuda yazmak ancak bugüne kısmet oldu.

Enez’li ve Enez’de yaşayan bazı dostlarla seçim sonuçlarını değerlendirme imkanı buldum geçtiğimiz gün.

Bundan bahsetmeden önce 2019 ve 2024 seçimlerinde ki oyları hatırlatmak istedim ilk önce.

Hatırlarsanız, 2019 yerel seçimlerinde CHP adayı Özkan Günenç % 58.65 (1743 oy), AK Parti adayı Abdullah Bostancı  % 34.22 (1017 oy), İYİ Parti Adayı Mustafa Sünnetçi ise % 6.80 (202 oy) almışlardı.

CHP ve AK Parti, 2024 seçimlerine de 2019 seçimlerinde ki adayları ile girdi bir kez daha.

İYİ parti ise bu defa aday değiştirdi ve bir kadın adayla seçime girdi fakat hemen hemen 2019 seçimlerinde ki gibi bir oranda yani % 7 (210 oy) aldı.

2024 seçimlerinde CHP Adayı Özkan Günenç’in oyu %52.96’ya (1590 oy) gerilerken, AK Parti Adayı Abdullah Bostancı oyunu % 37.74 e (1133 oy) yükseltmiş olmasına rağmen aradaki fark yine de epey fazla gördüğünüz gibi.

Peki ya, seçim öncesinde Enez merkezinde ve sahilde yaşayan pek çok seçmen tarafından “5 yıldır gözle görülür bir şey yapmadı. Bir daha Belediye Başkanlığını rüyasında görür” denilen Özkan Günenç nasıl oldu da yeniden kazandı?

Enez’de görüştüğüm değişik görüşe sahip pek çok dostum, Günenç’in yeniden kazanmasının en büyük nedeninin AK Parti’nin Abdullah Bostancı’yı aday göstermesi olduğunu söylediler.

“AK Parti, Bostancı haricinde kimi aday gösterirse göstersin seçimi kazanırdı” diyenlerin sayısı az değil.

Hatta, AK Parti adayı olarak Abdullah Bostancı’nın ismi açıkladığında, Özkan Günenç’in çok sevindiğini ve yanında bulunanlara; “Bu iş bitti arkadaşlar. Kesin olarak biz kazanacağız” dediğini iddia edenler oldu.

Özetle denilen şu; “Özkan Günenç, yeniden Belediye Başkanı olmasını Abdullah Bostancı’nın aday gösterilmesine borçlu!”

Peki ya gerçekten öyle mi?

İnşallah iki isimle de bizzat görüşüp onların görüşlerini de sizlerle paylaşırım en kısa zamanda!