Borç afişi modası!

Başka partiye geçen bazı belediyelerde bir afiş asma yarışıdır gidiyor bu aralar.

Kamuoyunda bunu; borç mazeretine sığınma ya da eski başkanı ve partisini yıpratmak adına yapılıyor şeklinde değerlendirenler var.

Genel olarak çok da doğru bulunmadığını, “varsa bir usulsüzlük, yolsuzluk mahkemeye verilir, neticesini cümle alem görür ve değerlendirir” diyenler çoğunlukta.

Bu arada bazı afişlere itirazlar ve açıklamalar da geliyor karşı taraftan!

Nitekim; Uzunköprü’de de bir açıklama geldi önceki dönem Belediye Başkanından.

Burada da borç afişi asılınca eski Başkan Özlem Becan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla “Eveeet bende bu afişi asmanızı sabırsızlıkla bekliyordum. Artık susmak yok!” diyerek verdi veriştirdi halefine.

Özetle; 2019 yılında göreve geldiklerinde 85 milyon lira civarında borç devraldıklarını, bunun o zamanki döviz kuru üzerinden 15.5 milyon dolara karşılık geldiğini ve bir yıllık bütçenin de milyonlarca lira üzerinde iken devri sabık yaratmaya çalışmadan hizmet ettiklerini, bugünkü borcun ise 7.3 milyon dolar olduğunu, geçmiş dönemden kalan 8.2 milyon dolar borcu ödediklerini ve bugünkü borcun ise; 2024 yılı bütçesinin 3’te 1’i olduğuna dikkat çekti.

Ben bu satırları kaleme aldığım Çarşamba günü akşamına kadar bu savunmaya karşı yeni bir açıklama ve yalanlama gelmemişti.

Şayet yapılmış ve ben görmemiş isem özür diler ve bu köşe de tekrar yer vereceğimin de bilinmesini isterim.

Sonuç olarak demem o ki; bu gibi borç afişlerinin asılması belki birilerini mutlu edebilir ama yeni Başkanlara çok da bir şey kazandırmaz bence.

Çünkü oy veren ya da vermeyen vatandaşlar haklı olarak mazeret dinlemek yerine, bir an önce yapılmayanların/ - yapılamayanların yapılmasını bekliyorlar!