BİR O ANLAMIŞ

Osmanlı, tebası son asırlarda TABANDAN DA SARAYDAN DA öylesine yozlaşmış ki, saray bile, tarikat ve zaviyelerden medet umar hale gelmiş!..
Yöneticiler, yenilik yapmaya kalksa, yozlaşmış HALK ENGEL OLUYORDU!..
Koskoca İmparatorluk, eğitimsizlik batağında, aydınların ve beyinlerin çıkışına engel, torpilci, rüşvetçiliğin ilklere kadar işlediği bataklıkta debeleniyordu!..
“Osmanlı” deyince, Tüm kuzey Afrika, Ortadoğu, Kafkas ve balkan halklarını kast ediyorum, Anadolu Toros'larında ve diğer dağ yaylalarında ki, sade ve mütevazi yaşayan halkı değil!..
Sonunda olan oldu, Türklerin asırlar boyu can siper hane KORUDUĞU, BARIŞ İÇİNDE YAŞATTIĞI ÜLKELER, “Müslüman Türk” ün ASİL İLKELERİNE uyum sağlayamayanlar toplumlarını YOZLAŞTIRDILAR!..
Ve de haçlıların ellerine geçtiler, birer sömürge olarak, maalesef!..
Osmanlı imparatorluğunun yozlaşma nedenlerinin farkında olan, Mustafa Kemal, Kurduğu Türkiye cumhuriyeti nesillerini şöyle uyarıyor:
“Asla şüphem yoktur ki, Türklerin unutulmuş büyük medeni vasfı ve büyük medeni kabiliyeti bundan sonraki inkişafiyle, kâfinin (çok çalışıp, hak ederek) yüksek medeniyet ufkundan yeni bir güneş gibi doğacaktır.
NE MUTLU, “TÜRK'ÜM” DİYENE!..”

Mustafa Kemal ATATÜRK

O kutlu atamız böyle demişse, KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN, TÜRK'ÜN ASRI YAKINDIR!..

Şimdi bu aralar, iç ve dış hainlerin, ayrım zamanı'.. Hele bir belli olsunlar, herkesin yaptığını gören, nasıl da görürmüş, bilinecek!..

Kuran'ı Kerim. Sure 7/Ayet 169:
Nihayet arkalarından bozuk bir toplum bunların yerine geçti ki kitaba varis oldular. Şu alçak dünya malını rüşvet olarak alırlar da, bir de: “Bizim günahlarımız örtülecek” derler. Karşı taraftan da kendilerine öyle bir mal gelse, onu da alırlar.Acaba Allah'a karşı, haktan başka bir şey söylemeyeceklerine dair kendilerinden, o kitabın hükmü üzere, kuvvetli söz alınmadı mıydı? Ve o kitabın içindekini ders edinip okumadılar mı? Halbuki ahret yurdu, Allah'tan korkanlar için daha hayırlıdır. Hâlâ akıllanmayacak mısınız?