AVRUPA BİRLİĞİ -AB-
Avrupa Birliği nedir? Avrupa ülkeleri İkinci Dünya Savaşından sonra, birlikten kuvvet doğar düşüncesi ile, Amerika misali bir araya gelip birlik olalım diyerek başta İngiltere, Fransa, Almanya öncülük ederek, gümrük duvarlarını kaldıralım, müşterek bir pasaport uygulayalım, vize kalksın, aynı parayı kullanalım dediler ve bir araya gelip --AB-- isimli bir birlik oluşturdular. Buna Avrupa Birliği dendi.
İlk önce az bir üyesi varken bugün üye sayısı yirmibeşin üstündedir. Prensip olarak ekonomide birbirlerinden mal almak, giriş çıkış kolaylığı sağlamak, gerektiğinde birbirlerine destek olmak, kolaylıklar sağlamak kararları uygulandı. Yalnız askeri güç ve müşterek bir lisan oluşturmadılar. Avrupa Birliği'ne üye bir ülkenin vatandaşı diğer Avrupa ülkesine Avrupa Birliği pasaportu ile vizesiz girip çıkabiliyor.
Peki Türkiye bu konunun neresinde? Türkiye 1960 lı yıllardan beri Avrupa Birliği toplumuna girmek için uğraştı durdu ama giremedi. Yok ekonomik bakımdan gerisiniz, sizde idam cezası var, fert başı geliriniz düşük, yok öyle, yok böyle denilerek bizi birliğe almamak için ellerinden geleni yaptılar. Bu arada Prof.Necmettin Erbakan hocanın bir sözü var -- Avrupa Birliği bir Hıristiyan toplumudur, bizi oraya almazlar --, Hocanın dediği doğru çıkıyor.
Peki biz Türkiye olarak bugün bu birliğin neresindeyiz? Maalesef Birliğin dışındayız. Bizden daha geri ülkeler birliğe alınırken biz Türkiye olarak Birliğin dışında bırakıldık. Sebep ne, Avrupalı denilen insanların iki yüzlülüğü, bugün üye ülkelerden geri tarafımız paramızın değerinin, fertbaşı değerinin düşük olması. Balkan ülkelerinden ve diğer Avrupa ülkelerinden teknolojide, sanayide, diplomaside daha ileri durumdayız. Peki bize bu pürüzler niye yaratılıyor, çünkü, Türkiye onlara batıyor, -- pamukçu, beyaz kediden hoşlanmaz -- .
Bugün Türkiye çok iyi teknolojik hamleler yapmaktadır, uçak, denizaltı, denizüstü gemileri iyi bir tekstil, otomotiv, makine sanayimiz, inşaat sektörümüz var, her ilimizde üniversitelerimiz, buralarda yetişen gençlerimiz var, her türlü tarımsal ürünü yetiştirebiliyoruz. Gidişatımızı aksatan tabiat olayları ile karşılaşılıyor, depremler, sel felaketleri, bölgemizdeki savaşlar ve bu savaşlara göz yuman Avrupa Birliği ülkelerine rağmen hiçbir Ortadoğu ve Balkan ülkesi Türkiye ile aşık atabilecek seviyede değil.
Avrupa bizlere insan hakları dersi verir, Gazze de, Lübnan da, Ukrayna da insanlar açlıktan, katliamla, barınakları yok edilirken ölürken AB bu olaylara gözünü yumuyor, sırf Rusya'yı yıpratacağım diye Ukrayna'yı kullanıyor. Amerika da aynı şeyi yapıyor, birçok insan ölüyor, nerde kaldı insanlık AB?
Biz Türkiye olarak neredeyiz, Ortadoğu ve Avrupa arasında geçidiz. AB bizi birliğe almamakla en büyük aptallığı yapmaktadır, çünkü batı ile doğu arasında bağı koparmaktadır. Bu bağı sağlayacak olan ülke Türkiye'dir. Dünyanın gidişatı pek iç açıcı değil, üçüncü dünya savaşından bahsediliyor, o zaman Avrupa tam sıkışır, bizim güç olmamızı isteyecektir. NATO da Amerika'dan sonra en fazla asker barındıran ülke Türkiye'dir. Öyle zaman olacak ki AB Türkiye'yi kırmızı dipli mumla davet edecek.
AB nin durumu da görünürde pek parlak değil. İngiltere AB den ayrıldı, İsviçre'yi AB ye davet ettiler, 'hayır' dedi, Balkan ülkeleri sırada, Türkiye'den geri ülkeler, hatta AB ye ömür biçenler bile var. Çünkü Avrupa toplumu köhnemiş, yaşlanmış, uyuşmuş bir toplum. Bugün Avrupa o eski Avrupa değil.
Bakalım AB nin ömrü ne kadar olacak? . . .