AŞIRI ANLAM İÇEREN 5 KÜÇÜK ÖYKÜ

1/ Bütün köylüler yağmur duasına çıkmaya karar vermişler dua günü herkes toplanmış. Ama sadece bir çocuk şemsiyesiyle gelmiş.
İşte bu inançtır.
2/ Bebekleri havaya attığımızda gülerler, çünkü onu tutacağımızı bilirler.
İşte bu güvendir.
3/ Her gece ertesi gün hayatta olacağımıza dair hiçbir güvence olmadan yatağa giriyoruz. Yine de uyanmak için alarmı kuruyoruz.
İşte bu umuttur.
4/ Dünyanın çektiği acıları görüyoruz ama yine de evleniyoruz, çocuk sahibi oluyoruz.
İşte bu sevgidir.
5/ Yaşlı adamın tişörtünde şöyle bir cümle yazılıydı; 'Ben seksen yaşında değilim, 64 yıllık tecrübeye sahip 16 yaşında bir gencim.'
İşte bu tutkudur.

TİCARETİN KURALLARI
Ticaret Bakanlığınca hazırlanan motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkında yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.
İkinci el motorlu kara taşıtları satışlarında güvenli ödeme sisteminin herkes tarafından kullanılması zorunlu hale getirildi. Düzenlemeyle vergileri ödenen sıfır aracın fiyatı arttırılamayacak. Ön siparişin %10 undan fazla kaparo alınamayacak. İkinci elde garanti verilmesi zorunlu hale getirilecek.
İleri ülkelerde bunlar yıllar önce uygulanmış ve teminat altına alınmış, uymayanlara gerekli yaptırımların uygulanması için yasal düzenlemeler kayıt altına alınmış. İnsanın aklına ister istemez 'bizde neden şimdiye kadar yerine getirilmedi?' sorusu geliyor. Eski günlerde insanımızın ne kadar çok üzüldüğü geliyor aklıma, araba alacak vatandaş parasını yatırır, aylarca bekler, araba karaborsa, ne zaman geleceği belli değil, enflasyon diz boyu, bayi ağlanıyor; arabaya zam geldi, fark vereceksin diye dayatıyor. Ne kontrol, ne de vatandaşı koruyan bir kurum. Bu gibi işlerin oturması, talep tabandan gelirse daha çabuk oluyor, yoksa yönetimin umurunda olmuyor. Aslında muhalefetin ilk işi bunları dile getirmek. Ama ne tabandan böyle bir istek geliyor ne de muhalefetten en ufak bir tepki. Yıllarca Türkiye bu işin eksikliğini çekti, hiçbir şey bilmiyorsan bu işleri uygulayan ülkelerden örnek al. Ama yok.
NOTER
Noterde imza sirküleri çıkartıyoruz, telefonuma bir mesaj düştü: sayın Nuri DANIŞMAN Edirne …. Noterinde adınıza imza sirküleri çıkartılıyor haberin olsun mealinde. İçimden çok güzel, ne mutlu ama keşke bu imkanlara yıllar önce ulaşabilseydik diye geçirdim. Ne acılar çekti bu millet, sahte hazırlanmış vekaletnamelerden. Bu alt yapı işi. Nnoterin hazır olacak, internetin hızlı ve güçlü olacak ki iş bitmeden müdahale edilebilsin. Bu işleri bu memlekete geç getirenlerin kulakları çınlasın.
İÇ AÇICI BİR HABER
HİTİT HAVA YOLU VE SEYAHAT TEKNOLOJİLERİ ŞİRKETİ
Haberi okuyunca içim açıldı, iki kadın girişimci Türk kadınının kurduğu hava alanı hizmetleri veren şirket Avrupa'da bir numarada. Dünyada ikinci sırada. Bu günleri görmek, Türk şirketlerini dünya sıralamasında üst sıralarda izlemek, insanın içini açıyor. İçimiz yarınlara daha güvenle bakma isteğiyle doluyor. Çok yönlü yolcu hizmetleri oluşturma, tasarlama, dağıtma ve sunma kabiliyetlerinde dünya markası olmak, envanter oluşturmak, fiyatlandırma, pazarlama araçları, merkezi rezervasyonlar, biletleme, acente dağıtımı gibi çok beceri ve hassasiyet gerektiren bir işi rahatlığıyla bilinen Türk insanına öğretip Avrupa'da bir numara olmak kolay bir iş değil. Almanya'da birçok hava alanında Türkleri bu işlerin içinde gördüğümüz oldu ama bu kadarı gerçekten zor. Bir ülkenin kalkınmışlığını ölçerken sokaklarında ki ticari araçların çokluğuna bakılır, hizmet sektöründeki yerine bakılır, verilen hizmetin hızına kalitesine bakılır. Verilen bu hizmet bunların en zoru. İstanbul hava limanının Avrupa'nın en büyüğü ve en iyisi olmasından sonra bu başarı da işi iyice perçinledi. Şirketin bu konuda edindiği bilgi teknolojilerini ihraç etmesi de ayrı bir başarı, Üstüne birde ortakların kadın girişimciler olması ayrı bir gurur. İki kadın girişimcimiz tarafından kurulan şirket aynı zamanda kendi kulvarında en çok kadın istihdam eden firma, 34 puanla Avrupa'nın dijitalde en iyi firması olan HİTİT, ikinci sırada 25 puanlı şirkete fark atmış durumda.
Satışlarının % 80 i dövizle % 20 si TL ile yapılıyor.(Güzellik te burada bir malın fiyatını pazar belirler yani dövizin az yada kıt sa fiyatı yükselir. Bizim yerli şirketler dayamışlar sırtını devlete döviz getirecek imalat yok ama milleti kazıklayıp pararayı cebe atmak var ne güzel İstanbul.) Bu da iyi günler ilerde dedirtiyor insana.Sadece Rusya ve Çin de yoklar Çin yabancı firmalara izin vermiyor Rusya da ekonomik krizi aşamadığından fazla ilgilerini şimdilik çekmiyor. yakın zamanda borsaya girme hazırlığındaki firmanın geleceği parlak . Tesadüf değil. isimleri bile özenle seçilmiş, en eski medeniyetlerden Hitit güneşinin doğduğu topraklardan geliyoruz demeye getiriyor besbelli bizlere de kutlamak düşüyor.
FİNLANDİYADA YAŞAYAN TÜRKTEN EZBER BOZAN SÖZLER
Dünyada en çok intiharın olduğu ülke Finlandiya
Dünyanın en mutlu ülkesi sözleri yalan ,nüfusuna göre en çok alkol tüketen ülkesi derseniz daha doğru olur demeye getiriyor besbelli 1600 euro maaş alacaksın, 1200 euro kira vereceksin, mutlu olmak mümkün mü?bu aylarda metronun önüne kendini atanlar çok metro bu yüzden doğru dürüst çalışmıyor. eğitim sistemi iyi diyorlar ama bundada asla adil değiller.Bir paket sigara 10.70 euro türkiyede 1.80 euro bu memleketin kıymetini bilin .bu sözler finlandiyada yaşayan bir türkün ben onun yalancısıyım.