Alt yapıya destek arayışları!

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın 2 aydır alt yapıya destek için bazı Büyükşehir Belediyeleriyle görüşmelerde bulunuyor.

Seçimden önce ve seçimden sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan destek isteyen Başkan Gencan Akın, 15 Eylül’de İstanbul’da İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa ile bir araya gelerek devam eden alt yapı çalışmaları için destek arayışını sürdürdü ve bu toplantı sonunda bir açıklama yaparak, “Sayın Doç. Dr. Şafak Başa ile Edirne’de devam eden altyapı çalışmalarımız hakkında kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdik. İBB ve Edirne Belediyesi arasında ne gibi bir işbirliği yapılabileceğini değerlendirdik. Yapıcı ve verimli bir görüşme oldu” dedi.

3-4 gün kadar önce sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla da; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Mehmet Ali Şişmanlar, Genel Müdür Yardımcısı Fatih Başaran ve beraberindeki heyet ile bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdiklerini, Edirne’nin altyapı çalışmaları hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduklarını duyurdu.

Anlaşılan o ki; Edirne’nin alt yapısında bazı sorunlar ya da eksikler var ve  destek almadan da çözümü zor!

Bu sorunlar, mali kaynak yetersizliği nedeniyle önceki çalışmaların tamamlanamamasından mı yoksa, bugüne kadar yapılan çalışmaların sağlıklı olmamasından mı kaynaklanıyor bilemiyorum.

Ancak gördüğüm bir şey var ki; geçen dönemde yapılan çalışmalar tam olarak denetlenmedi bana göre.

Örneğin; şebeke suyu boruları aynı site içindeki bazı binaların girişine kadar yenilendiği halde benim apartmanımda dahil bazı apartmanlarda ise yoldan itibaren eski hatlara bağlanarak kapatılmıştı.

Ha keza, örneğin benim oturduğum sitenin önündeki yolda bulunan rögarlar ile kanalizasyon hattı da yenilenmemişti.

Sadece yoldan geçen ana su borusu değişti ve bazı binaların girişine kadar yeni şebeke suyu borularının bağlantıları yapıldı o kadar.

Hatta ‘acaba yapılan ihale mi böyle?’ düşüncesiyle, çalışmaların (yenilemelerin) neleri kapsayıp kapsamadığını Belediyeden üst düzey bir yetkiliye sorduğum halde net bir cevap alamamıştım o zamanlar.

Ben bu satırları yazmış ve tam da yayımlanması için gazetelere gönderecektim ki, gazeteci Gökhan Tuzladan’ın hazırladığı alt yapıyı da konu alan bir videosu düştü sosyal medyaya!

Yakın bir zamanda, alt yapı çalışmalarıyla ilgili olarak bütün abonelerden katılım payı alınacakmış!

Peki ben ve bazı kat maliki komşularımız hangi hizmetin karşılığında ne kadar para ödeyeceğiz merak ediyorum!

Herkes aynı oranda mı yoksa aldığı hizmet kadar yani değişik oranlarda mı ödeme yapacak?

Hak, hukuk, adalet ne kadar, göreceğiz bakalım!