Kırklareli’nin yıldızı Edirne’de!

Türkiye Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi'nde bu yıl şampiyonluk yaşamak isteyen Edirne DSİ Basketbol Kulübü son transferini Kırklareli Fen Bilimleri Kulübü'nden Nursena Şenol'u renklerine bağlayarak gerçekleştirdi…

İsmail DEMİRAY
Türkiye Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi'nde bu yıl şampiyonluk yaşamak isteyen Edirne DSİ Basketbol Kulübü son transferini Kırklareli'nden Nursena Şenol'u renklerine bağlayarak gerçekleştirdi.
Yaptığı flaş transferlerle Kadınlar Bölgesel Ligi'nin en iddialı takımlarından birisi haline gelen Edirne DSİ Kadın Basketbol Takımı son transferi Nursena Şenol ile kadrosunu daha da güçlendirdi.
Nursena Şenol Kırklareli Fen Bilimleri Kulübü'nde başarılı 2 sezon görev yaptıktan sonra Edirne DSİ'nin teklifiyle Edirne'ye geldi. Kırklareli'nde oynadığı dönemde Edirne'de DSİ'ye karşı başarılı oyunla ve güçlü fiziği ile Edirne'li basketbol severlerin büyük beğenisini kazandı.
18 yaşında çok genç bir oyuncu olmasına karşın geleceğin yıldızları arasında gösterilen başarılı pivot enerjisiyle takıma büyük katkı vermesi bekleniyor.


EDİRNE'NİN YENİ PİVOTU
Nursena Şenol sahada pivot olarak yapıyor ve 4/5 numaralı pozisyonlarda oynama özelliğini taşıyor.
Nursena Şenol ile yaptığımız görüşmede şunları aktardı:;
“20 Ocak 2006 doğumluyum Elazığ'da doğdum. 9 yaşında basketbolla tanıştım Elazığ İl Özel İdare altyapısında başlayıp belediye alt yapısıyla birlikte devam ederek 7 yıl boyunca Elazığ'da basketbol oynadım.
İlk profesyonelliğimi son iki yıldır oynadığım hem Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi hem de alt yapıyla birlikte Kırklareli Fen Bilimleri Kulübü'nde yaşadım.


MİMAR SİNAN'DA OYNAYACAĞIM İÇİN HEYECANLIYIM
Kırklareli'nde oynadığım iki yılda da Edirne DSİ ile maçlarımız oldu ve her zaman zevkli geçmiştir benim adıma. Edirne'ye geldiğim için çok heyecanlı ve mutluyum sabırsızlıkla sezonumuzun başlamasını beklemekteyim.
Geçtiğimiz sezon sonunda Edirne'den DSİ için ilk arayan Alptuğ Aktaş hocam oldu. Sonra başkanımız Fırat Tulmaç bey arayınca şampiyonluk ideali olan bir takımda oynamak isteğiyle severek Edirne'ye geldim.
Şu ana kadar hiç şampiyonluk veya final yaşayamadım ilkleri her zaman önemserim ve bu yıl bunu Edirne'de yaşayacağımıza inanıyorum. Mimar Sinan'da Edirne seyircisi önünde oynayacağım için çok heyecanlıyım.
Mimar Sinan'daki atmosferi seyirci desteğini de arkamıza alarak şampiyon olarak o kupayı kaldırmayı çok istiyoruz ve bunun için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız.”