EDOSK’un elektriklileri sınırları aştı

Edirne Doğa Sporları Kulübü Bisiklet branşından 7 sporcu Yunanistan'ın Dedeağaç bölgesine kamplı bisiklet turu düzenledi…

İsmail DEMİRAY
Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) Bisiklet branşından 7 sporcu Yunanistan'ın Dedeağaç bölgesine bisiklet turu düzenledi.
EDOSK'un bisiklet branşı sporcularının her yıl yaptığı farklı etkinliklere bu yıl Yunanistan/Dedeağaç Kamplı Turu'nu da eklemiş oldu. Önümüzdeki yıllarda bu etkinliğin geleneksel hale getirilmesi için EDOSK Bisiklet Branşı daha şimdiden çalışmalara başlamış durumda bulunuyor.
EDOSK üyesi 7 bisiklet sporcusunun 3 gün boyunca Dedeağaç'ta yaptığı tur ve tatil katılan sporculara keyifli anlar yaşattı.


YAĞMUR BİLE DURDURAMADI
Dedeağaç'a maceralı ve yağmurlu bir havada zor koşullarda ulaşan EDOSK üyeleri kamp yerine vardıktan sonra çadırlarını kurarak günlerini deniz kenarında eğlenerek geçirdi.
EDOSK'un kamplı turuna şu sporcular katıldı:
Kasım Kartel, Ergun Gözet, Secat Cengiz, Samet Köker, Cevat Çakar, Müjdat Özgür, Ünal Kant.
Kamp dönüşünde tur rehberı Kasım Kartel yaptığı açıklamada şunları kaydetti;
“11 Eylül sabah altıda Edirne'den çok şiddetti sağanak yağmurla 146 km'lik Dedeağaç yolculuğumuz başladı. İlk kahve molamızı 50 km gittikten sonra Dimetoka'da verdik.


İLK GÜN 150 KİLOMETRE
İkinci molamızı 75. km de Soufli'de yemek molası verdik ve elektriklilerimize biraz şarj takviyesi yaptıktan sonra gökyüzündeki bulutlarda bize arkadaşlık ederek güneyden esen şiddetli rüzgara karşı akşam sekizde Dedeağaç'taki konuşlanacağımız yere ulaşabildik ve çadırlarımızı beş yıldızlı otel konforunu aratmayacak belediye kampına kurduk.
Perşembe günkü programımız Semadirek adasına gidip şelaleden buz gibi suya atlamak ve oğlak eti yiyerek kendimizi ödüllendirmek oldu. Ancak feribot saati bize uymadığı için ada turunu iptal etmek zorunda kaldık. Daha sonra kampa dönüp zamanımızı denize girerek geçirdik. Cuma günümüzü de rotayı Makri'ye çevirdik,buz gibi Alfa birasının kana kana tadına baktık.


TURU GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ
Cumartesi günü sabah beşte kalk borusu çaldıktan sonra çadırları topladık. Ardından soluğu Dedeağaç'ın en ünlü börekçisi olan Zafra'da kahvaltımızı yaptıktan sonra sekizde, rüzgarla hesaplaşırcasına onu da arkamıza alarak 11.30 da Soufli'ye, oradan da Edirne'ye evlerimize döndük.
Dedeağaç Bisikletli Kamp Turu'nu bundan sonraki yıllarda geleneksel hale getirerek her yıl tekrarlamak istiyoruz.”