Edirneli ‘altın kılıç’

Edirne'nin ferdi eskrim sporcusu Candeniz Berrak, Gürcistan'ın/başkenti Tiflis'te yapılan Avrupa Şampiyonası Yıldızlar U17 Kılıç Circuit Turnuvası'nda 3'lük derecesi ile Bronz madalya, Türkiye 1. Milli Takımı ile çıktığı takım müsabakalarında da 1.''lik derecesi ile Altın madalya kazandı…

İsmail DEMİRAY
Edirne'nin ferdi eskrim sporcusu Candeniz Berrak, Gürcistan'ın/başkenti Tiflis'te yapılan Avrupa Şampiyonası Yıldızlar U17 Kılıç Circuit Turnuvası'nda 3'lük derecesi ile Bronz madalya, Türkiye 1. Milli Takımı ile çıktığı takım müsabakalarında da 1.''lik derecesi ile Altın madalya kazandı.
Yıldızlar U17 Kılıç Circuit Turnuvası Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te gerçekleştirildi. Yıldızlar U17 Kılıç Circuit Turnuvası'nda ilk gün; yıldız erkekler kılıç kategorisinde bireysel, yıldız kadınlar kılıçta ise takım müsabakalarının ardından son buldu. Ay-yıldızlı eskrimciler bireyselde 2 bronz, takım müsabakalarında ise 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak turnuvanın ilk gününü 4 madalya ile tamamladı. Turnuvada ilk günü piste çıkan Yiğit Ayaz ve Candeniz Berrak bireysel mücade-lesini üçüncü sırada tamamlayarak bronz madalya elde ederken; takım müsabakalarında Ece Öztürk, Duru Ayşe Özgönül, Işıl Betül Elüstü ve Irmak Şenoğlu'dan kurulu Türkiye takımı gümüş; Duru Arabacı, Deniz Duvan, Elif Derin Yıldırım, Mina Yıldız'dan oluşan Türkiye 3 takımı ise bronz madalya kazandı.
Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te düzenlenen Yıldızlar U17 Kılıç Circuit Turnuvası'nda ikinci gün yıldız kadınlar kılıç kategorisinde sporcular İrem Güner gümüş ve Irmak Şenoğlu bronz madalya elde ederken; takım müsabakalarında ter döken Türkiye takımı (Yiğit Ayaz, Candeniz Berrak, Poyraz Kümük, Arda Takka) altın, finalde karşılaştığı Türkiye 2 takımı (Ali Barış Akpınar, Efe Barış, Sarp Bostanbaş, Uluç Eke Güven) ise gümüş madalyanın sahibi oldu.


CANDENİZ BERRAK
Geçtiğimiz hafta Ankara'da yapılan U17 Türkiye Şampiyonasında da, Türkiye 3.'lüğü ile bronz madalya kazanan Candeniz Berrak aynı zamanda Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcusu olup, çalışmalarına ve eğitimine Ankara'da devam ediyor. Candemir Berrak, izinli olduğu dönemlerde Edirne'ye gelip, Edirneli eskrimciler ile birlikte antrenmanlar yapıyor.