DSİ’den kötü başlangıç

Geçtiğimiz 4 sezon boyunca Edirne’yi Kadınlar Basketbolu’nda başarıyla temsil eden Edirne DSİ Spor Kadın Basketbol Takımı Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde evinde oynadığı ilk lig maçında Lidya Garden City Turgutlu Belediyespor’a farklı mağlup oldu: 53-79

İsmail DEMİRAY

Geçtiğimiz 4 sezon boyunca Edirne’yi Kadınlar Basketbolu’nda başarıyla temsil eden Edirne DSİ Spor Kadın Basketbol Takımı Türkiye Kadınlar Basketbol Liginde (TKBL) evinde oynadığı ilk lig maçında Lidya Garden City Turgutlu Belediyespor’a farklı mağlup oldu: 53-79

Lige katılım kararı geç gelen Edirne ekibi çok kısa süren hazırlık döneminin yetersiz olduğu ilk maçta ortaya çıktı. Bu sonuca karşın DSİ’nin ilk iki periyotta ortaya koyduğu başa baş mücadele salonda maçı izlemeye gelen Edirneli basketbol severlerin umutlanmasına neden oldu.

Edirne’de yıllar sonra 1.Lig düzeyinde oynanacak basketbol karşılaşması için Edirne’de yeterli duyuruların yapılmadığı salonun tam dolmaması ile kendini belli etti. Buna karşın ilerleyen haftalarda yeterli duyuruların yapılması ve ligin kızışması sonucunda Mimar Sinan’ın eski günlerini aratmayacak maçlara sahne olmasına muhakkak gözle bakılıyor.

İKİ DEVRE DSİ İYİYDİ

Başhakemliğini Süleyman Eren Pekdoğan’ın yaptığı, Alper Can Bozyel ve Kaan Berk Balcıoğlu’nun da yardımcılık görevlerini üstlendiği maça her iki takım da istekli ve hızlı başladı. DSİ Spor’da ilk 2 sayı yabancı oyuncu Weathersby’dan gelmesine karşın rakip takım art arda bulduğu 7 sayı sonrasında maçın daha 4.dakikasında DSİ ilk molasını kullandı.

Mola sonrası Edirne ekibi maça ortak olmaya başladı. İlk periyota 4 sayı geride girmesine karşın maça ortak olmak isteyen bir DSİ vardı sahada.

İkinci periyotta her iki takım da sert savunmalarıyla maçta kalmaya devam etti. DSİ yine rakibine karşı koyarak son dakikaya kadar 25/25 berabere giden maçta  devreyi 25/28 geride kapatmaktan kurtulamadı.

Edirne DSİ Spor’da Zakşia Jalouse  Weatherby 26 sayı ile hem takımının hem de maçın en skorer ismi oldu.

MAÇA HAKEMLERİN TERS KARARLARI DAMGA VURDU

Maçın ikinci yarısında hakemlerin beklenmedik ters kararları maça damgasını vurdu. Hakemlerin kararlarına gösterilen tepkilere karşın rakip takım potasına gönderilen 12 sayıya karşın 28 sayı yiyen Edirne ekibi bir anda maçtan kopmuş oldu.

Son periyotta antrenman havasında geçen maçı 79/53 kazanan rakip takım olurken Edirne DSİ umudunu gelecek haftalara taşıdı.

EDİRNE DSİ SPOR

Merve Büyükbayrak 5, Fulya Yaman, Sudenaz Fidan 1, Kübra Boğa 9, Beril Arık 8, Canan Karsavran, Berna San, Nursena Şenol, Dilara Filiz Gündem, Duygu İrem Paluzar 4, Niray Sena Aral, Zakşia Jalouse  Weatherby 26

TURGUTLU BELEDİYESPOR 

Şenol s 2, Übtün D. 17, Güzelyüz H., Öztürk Y. 9, Özkutlu S. 3, Bayraktar F. 13, Yavuz N.S. 3, Altındiş N. 3, Kıran R.Z. 9, Terrel D.M. 20

1Çeyrek

13 – 17(13 – 17)

2Çeyrek

12 – 11 (25 – 28)

3Çeyrek

12 – 28 (37 – 56)

4Çeyrek

16 – 23 (53 – 79)

BAŞKAN GENCAN AKIN'DAN DESTEK
Edirne Belediye BaşkanıA vukat Filiz Gencan Akın, Edirne DSİ Spor’u, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 2024-2025 sezonundaki ilk maçında yalnız bırakmadı.


Mimar Sinan spor salonunda oynanan karşılaşma öncesi takımın soyunma odasını ziyaret ederek n Başkan Gencan Akın, oyunculara başarı diledi.


Belediye Başkan Yardımcıları Cenk Ergüden ve Gökçe Onur Ektem ile maçı takip eden Başkan Gencan Akın, "Sahada gösterdikleri mücadele ve kazanma azimleri her türlü övgüyü hak ediyor. Edirne’mizin gururu oyuncularımızı bu azimli performanslarından dolayı yürekten tebrik ediyorum. Sonuç ne olursa olsun, her zaman yanlarındayız" dedi.

TKBL 1. HAFTA TOPLU SONUÇLAR

Bursa Uludağ Basketbol 75-69 Urla Belediyesi

Gallardo 58-79 Ferhatoğlu Edremit Belediyesi

HDI Sigorta Yalova Vip 62-85 J&M Çanakkale Belediyespor

Mersin Üniversitesi 70-73 ÇBK Mersin Gelişim

Aslan Yol Burhaniye Belediyespor 76-68 Çankaya Üniversitesi

Edirne DSİ 53-79 Lidya Garden City Turgutlu Belediyespor

Kırklareli Belediyesi Kırklareli Fen Bilimleri - 01 Adana Basketbol

16 Eylül 2024 Pazartesi

Fenerbahçe Gelişim - Emlak Konut Gelişim  

Fenerbahçe Metro Enerji Spor Salonu / 18.00